16.5Salám&Lajka14 |
|
(20.12.2009 18:55:27) Neznáte někdo snadný recept na cukroví, kde bych použila asi šest nebo kolik bílků, který mi tu straší na lince v hrnečku? Dík.
|
Evžíček |
|
(20.12.2009 18:58:33) sněhové pusinky?
|
Teraza Horáková |
|
(20.12.2009 18:59:11) než jsem to dopsala, už se někdo chytil
|
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(20.12.2009 18:59:36) To jsem nikdy nedělala. Určitě je na to třeba nějakej šlehač a to já bohužel nemám.
|
Teraza Horáková |
|
(20.12.2009 19:01:18) jo, budeš muset nějak ukvrdlat bílky na sníh...
Udělej česnečku, 2-3 tam vraž dneska a je to ))
Se zbytkem si poradíme zítra ))
|
|
Mikulka+3 ratolesti |
|
(20.12.2009 19:10:09) Já z nich dělala kokosky a jsou naprosto luxusní. Měkké a chutné...Jen už bohužel nevím receptkdyby byl ale zájem, tak zkusím dohledat
|
|
|
kaculda |
|
(20.12.2009 18:59:59) Snehove pusinky. Ja jsem pred chvily delala s detma na ochutnavku liskove pusinky. Ale pridat se muze do bilku cokoliv:).
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(20.12.2009 19:00:53) Pokud se to dá udělat bez jakékoli pomůcky a protlačit na plech třeba igelitovou taškou, sem s receptem.
|
|
|
|
Limai |
|
(20.12.2009 18:59:25) ale když nemáš šablonu,asi by se ti dělaly špatně.Není to pracný a je to vcelku rychlé.
|
Limai |
|
(20.12.2009 19:01:00) kremrolky
|
|
|
krupice. |
|
(20.12.2009 19:00:32) Kokosky, dělám je ze 3 bílků, co mi zbydou z lineckýho. 3 bílky, 18 dkg cukru písek, 12dkg kokosový moučky, 9dkg hrubé mouky. Bílky s cukrem ušlehat ve vodní lázni (já to dělám normálně ve šlehači), pak se vmíchá kokos a hrubá mouka. Lžičkou se udělají malé hromádky a pečou pomalu při teplotě 130-140°C.
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(20.12.2009 19:02:34) No, tohle je na mne příliš komplikované. Nic nevážím, na kolik peče trouba nevím, těsto dělám od oka a jediná technika kterou mám k dispozici je struhadlo a vykrajovací formičky.
|
remus |
|
(20.12.2009 19:20:50) Teda Monty, normálně jste mě dneska s Bamber dostaly! Obzvláště teď s tou technikou,kam zahrnuješ i vykrajovátka! vem bílky a udělej tu česnečku, jak už tu někdo radil! ty pusinky jsou jednoduchý, ale musíš mít šlehač, ručně to jde taky, ale připředsstavě, jak šleháš šest bílků ručně je mi tě líto, buď to vyho´d nebo dělej polívku
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(20.12.2009 19:54:03) Nemám ani srnčí hřbet. Jsem kuchyňka ze starý školy. Stačej mi dva hrnce, pánev, plech na pečení a struhadlo. A ty vykrajovátka.
|
Ráchel, 3 děti |
|
(20.12.2009 19:55:20) no právě že očividně nestačej ve chvíli, kdy máš 6 bílků a nevíš, co s nima... tak si udělej bílkovou omeletu
|
16.5Salám&Lajka14 |
|
(20.12.2009 19:55:59) To se poštěstí jednou do roka, že přebejvaj nějaký bílky. Kvůli tomu přece nebudu kupovat šlehač.
|
remus |
|
(20.12.2009 19:58:12) já se picnu, sem s bílkama, já ti to ušlehám a pošlu zpátky, hlavně když nemusím schánět švadlenu pro Bambr, protože pro ní máš gel, máš to u mě, sem s bílkama
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(20.12.2009 22:39:38) ale ten se hodí i na spoustu dalších věcí, třeba na šlehačku... tyčovej šlehač/mixér (dva nástavce) je jedna z věcí, který v kuchyni používám nejvíc, narozdíl od některých zbytečných "ležáků"
|
Vikuk,Vašík 4/01,Týnka 5/04 |
|
(21.12.2009 7:47:47) A co udělat savojský řízek. Normálně obalíš, pak rozkvrdláš bílky a dáš tam obalené řízky. U nás je máme moc rádi a je to zase jiné než obyčejné řízky.
|
|
|
|
|
|
|
Niana |
|
(20.12.2009 19:27:12) Monty já ze zbylých bílků dělám "chlebíček".Jenže Ty píšeš, že nemáš šlehač, tak to asi bude problém, protože růčo vyrobit z bílků sníh....to by byla asi dřina.Přesto:1)7 bílků:18dkg cukr moučka,16 dkg moukaplhr,7 dkg rozehřátého másla 2) na 12.bílků :30cukr,28mouka,12máslo.Tuhý sníh,lehce vmíchat sypké ingredience a nakonec máslo.Můžeš přidat ořechy, musíš skořici,můžeš rozinky,kand.ovoce....Peču zvolna ve vymazaném a vysypaném pekáči, popř.formě(srnčí hřbet...menší pekáček)podle počtu bílků.
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(20.12.2009 19:54:40) jdi si koupit šlehač
|
|
|
|
marhau |
|
(20.12.2009 19:00:45) kokosky?nebo je přidej k vejcím na obalení
|
|
Teri | •
|
(20.12.2009 19:00:52) Vím, že někdo dělá bílkový chlebíček, ale recept neznám, nepečeme.
|
|
Kalmia |
|
(20.12.2009 19:00:54) Taky mě napadly pusinky.Já je úplně miluju.
|
|
Sharien |
|
(20.12.2009 19:01:34) Bud kokosky, pusinky s orechy nebo hodne bys jim spotrebovala na bilkovy chlebicek (koukni po netu, ja ho nedelam, jsou tam orechy, mandle..., upeche, necha uplne zatvrdnout a nakraji na platky).
|
|
dankga |
|
(20.12.2009 19:08:14) Bílkový chlebíček aneb domácí přítel trochu jinak 4 bílky 10 dkg cukru 10 dkg mandlí nebo lískových oříšků 10 dkg hladné mouky
Bílky vyšleháme, smícháme s cukrem, přidáme mouku a celé neloupané mandle. Pečeme ve vymazaném a vysypaném srnčím hřbetu při cca 200 st. asi 15 - 20 minut. Druhý den nakrájíme na tenounké plátky, které usušíme v mírné troubě.
|
Osoba+Justýnka 07/09 |
|
(21.12.2009 1:00:36) Tohle dělá moje mamka a je to fakt úžasné. myslím, že by se to dalo upéct i v jiné formě ež v srnčím hřbetu. Klidně i ve formě na bábovku.
|
|
|
daba+holčička |
|
(20.12.2009 19:12:01) právě jsem dodělala tohle - jsou boží i bez mazání a namáčení http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=215&t=3066
|
daba+holčička |
|
(20.12.2009 19:13:15) místo sáčku na zdobení jsem použila igelitový pytlík, ale dobré to bude i když nakydáš na plech žící hromádky
|
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(20.12.2009 19:22:03) Rozpočet je na 1 bílek cca 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, přidej NELOUPANÉ mandle, smíchej, dej péct nejlíp do srnčího hřbetu, popř do čehokoliv, aby vznikl tvar, co se dá nakrájet na plátky. Po vychladnutí nakrájej na tenké plátečky a ty krátce opeč v troubě dorůžova - budeš mít křupavé mandlové lupínky.
|
|
irlev |
|
(20.12.2009 19:32:02) Nechat hodně vychladit v ledničce a pak se to výborně táhne jako nudle z nosu ... tak si zahrát s dětma
Jinak já je cpu do polévky nebo přidám jedno celý vejce a zaleju tím zapečený těstoviny.
|
|
Tenna /2 |
|
(20.12.2009 19:42:01) 6 bílků 70g cukru 110g polohr. mouky 40g másla 100g sekaných mandlí 70g sekané čokolády (na vaření) 70g hrozinek
Rozpustit máslo, ušlehat sníh, do sněhu vmíchat mouku, rozpuštěné (vychladlé) máslo a ostatní přísady. Nalít do srnčího hřbetu (nebo jiné mělčí formy) a péct mírně asi půl hodiny.
Je to lahůdka, moje maminka ho peče odnepaměti a celá léta dělávala sníh ručně, metličkou v misce (někdy jsem to dostala za úkol já ), takže to určitě jde i tak, ale ... no samozřejmě je lepší šlehač
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(20.12.2009 19:53:35) kokosky
|
kaculda |
|
(20.12.2009 20:00:53) A co pridat jeste jedno vejce a obalit v tom chleba. Takova smazenka po tech vsech sladkostech by mi bodla.
|
|
|
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
|
(20.12.2009 20:31:41) Děláme bílkový dort - je to dobrota!!!! Vidím, že tu recept nikdo nedal, tak jdu pro něj.
Je to normální pečený dort, kam se dávají jen bílky, mouka, tuk. A po upečení se to rozkrojí a promaže marmeládou.
|
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
|
(20.12.2009 20:38:53) Dort z bílků
4 bílky 10 dkg cukr moučka 7 dkg polohrub. mouky špetka prášku do pečiva na 1 bílek dát 1 lžíci tuku (hera nebo máslo)
Ušlehat sníh a zašlehat cukr, vmíchaat mouku s práškem do peč. Po lžících přidávat rozpuštěný tuk. Do vymaz. formy nalít, péct na 150-170 stp. asi 30 min. Ke konci pečení zakrýt dort alobalem.
Krém: džem + změkklé máslo + cukr moučka
Poleva: 10 dkg čokolády + ztužený tuk.
Je to fakt mňamka, u nás to je hned pryč, je to dobré i bez polevy, na tu většinou nikdo z nás nechce počkat!
|
|
|
daba+holčička |
|
(20.12.2009 20:53:11) bílek se dá v pohodě zmrazit a použít později
|
|
|