Lída1 |
|
(25.2.2010 13:47:33) Ahoj maminy, uvažuji o koupi nějakého vakuového systému, ale chci se předem poradit, jaké máte zkušenosti.Od firmy Zepter VacSy jsou vakuovačky o mnoho dražší než od ostatích firem. Asi bych chtěla jak vakuovací pumpu, tak i svářečku (tu svářečku jsem našla jen od firmy Zepter a firmy MagicVac). Vakuujete, máte zkušenosti s různými vakuovačkami? Sice se nejedná ani o mrazení nebo sušení, ale je to taky uchování potravin,tak snad jsem tu správně Děkuju
|
Teraza Horáková |
|
(25.2.2010 13:56:58) máme tuhle drahou. Vakuujeme často, takže nám se vyplatí, my prostě pořád někam transportujeme jídlo. Super jsou univerzální poklice, nevím, zda je má jiný systém. Prostě bafnu teplý hrnec z plotny, zavakuuju velkou poklicí a můžeme rovnou odjet i s hrncem třeba na chalupu )) Svářečku nemám od nikoho, tady neposoudím.
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:08:48) Já mám od Vánoc toto. http://www.vseprointerier.cz/produkt.php?cislo=487 A max. spokojenost. Hlavně potraviny, které smrdí v lednici už nesmrdí. Třeba teď o víkendu tlačenka. Je to silný plexi, které se dobře myje. Víčka mi drží dobře.
|
Lída1 |
|
(25.2.2010 14:17:55) A jaká je tahle ruční pumpička?? Manžel se totiž bojí, abych pak třeba ke konci měla sílu na vysátí toho posledního vzduchu Nebo se pumpuje lehce a není potřeba síla:)?? Tyhle ruční jsem nikde neviděla. A trvá dlouho než se odpumpuje vzduch nebo je to raz dva? A je tam nějaký ukazatel,že už jsem ten všechen vzduch vysála?? Jde mi o to, abych poznala, že už je uvnitř vakuum. A dají se event. přikoupit i univerzální víčka?
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:22:55) U takových jako je tato nikdy nevycucneš všechen vzduch. To je nemožné. Ale jako strojař můžu říct, že to funguje pěkně. Tak desetkrát zapumpuješ (záleží na velikosti nádoby a jejím naplnění) a pěkně to drží. I můj kritický manža to ohodnotil jako povedené. Já to tedy používám většinou na zbytky z obědů, atd. A taky na čerstvé nakoupené maso.
|
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:24:06) Chtěla jsem říct, že vakuum tam prostě nikdy neuděláš, to je nesmysl. A poznáš to snadno, ten píst pumpičky už neutáhneš nahoru
|
|
|
|
|
Maud+♀06+♂09 |
|
(25.2.2010 14:19:18) Já mám vakuový sistém BioVac od WS International (http://www.wsinternational.cz/biovac.php?typ=vyhody&PHPSESSID=dd18971e283a04aa24c749f576bd6a6b) a jsem moc spokojená. Pumpa je ruční, takže si to můžu vzít i na cesty. Materiál je prakticky nerozbitný a lehký. Univerzální poklice má taky. Svářečku s odsáváním mám jakýsi TEAM, zdědila jsem po mamce a taky jsem s ní spokojená.
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:26:18) Maud kolik to stálo?
Ta Valira má tři krabičky a pumpičku. A další nádobku teď přidávají zdarma.
|
|
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:33:25) Teď mne napadá, že mi sestra včera ukazovala nějaký leták z Billy. Mají tam teď na podobné dózy akci. Mrkni se na to, podle obrázku myslím, že to bude fungovat stejně jako moje. A taky si to tam asi budeš moct vyzkoušet. Je to v rámci nějakých těch slev, když máš body, je to levnější...
|
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:35:15) http://www.billa.cz/club/vakuove-dozy-vacco.php
je to fakt stejné a myslím, že to sedí i cenově.
|
Lída1 |
|
(25.2.2010 14:41:22) Podívám se na to, díky A jen jak jsi psala, že tam to vakuum prostě nikdy pořádně nedostanu - tzn. jen u těch ručních nebo u těch elektrických ho tam prostě dostanu (když jsi ten strojař, já tomu nerozumim...
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:50:09) prostě všechny potraviny obsahují vzduch a není reálné v nelaboratorních podmínkách dosáhnout vákua. Více nebo méně se mu přiblížíš, ale nedosáhneš na něj... Proto bych v tom taky syrové maso nenechala 10 dnů (i když píší, že je to možné). Záleží jak to chceš používat, jestli tak jako já na krátkodobé skladování nebo na zásoby.
|
Teraza Horáková |
|
(25.2.2010 14:53:16) Bystrouško - souhlasím. Já syrové maso do spotřeby do 3 dnů. Připadá mi škoda ho mrazit, když ho teď hned nezpracuju a volně ložené v lednici to taky nějak není ono.
na zeleninu, ovoce, sýry je to super. Sýry dozrají přesně, jak máme rádi, nebo naopak nezplesniví - v tomhle jsme děsní, už kupuju 10 dkg na strouhání, stejně zbývá.
Uzeniny nevakuuju, připadají mi pak oslizlé, ale třeba knedlík atd. vydrží. Jinak hotové jídlo. Polévka fakt bez problémů týden, což je pohoda, když na ni není chuť dřív. Ale třeba buchty, korpusy na věnečky, upečenou nenaplněnou roládu... atd.
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:56:11) ANo přesně jak říká Tereza. Nemám v lednici bordel, balíčky v papíru, volně zabalené maso atd.
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:57:40) My uzeniny nekupujeme a když tak jen suché salámky jako Chorizzo a pod.
|
Teraza Horáková |
|
(25.2.2010 14:58:27) my párky a šunku )) občas manžel tlačenku, ale to sem nepatří ))
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 15:02:11) Teď jsem velmi ocenila tu tlačenku. Dala jsem to do ledničky jako správný lenoch ve dvou pytlíkách a přesto to páchlo česnekem A po přendání do nádoby bylo po smradu (nebo vůni?)
|
|
|
|
|
|
|
Bystrouška + liščátko 9/11 |
|
(25.2.2010 14:53:16) Elektrické vakuové pumpy stojí desítky tisíc, musíš splnit spoustu dalších podmínek (třeba dokonalé těsnění...) a ani u těch to není 100%, záleží i na porezitě materiálu
|
|
|
|
|