Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(9.4.2010 16:05:24) Dost nad ní poslední dobou uvažujeme. Jaké máte zkušensti. Vyjde používání pekárny levněji než kupovat každý den pečivo? Jak moc ji využíváte, nebo se vám válí doma? Díky
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(9.4.2010 16:10:37) ahoj, já ji mám teď rok. Mám kenwood myslím BM250, vyhrála v testovinách a jsem moc spokojená. Sice už nepečeme chleba každej den, ale pečeme hodně, ze směsí (ty mi vozí brácha z německa páč jsou lepší a levnější) nebo kupuju v akci v lídlu - když maj 1kg za 24 to vyjde chleba 750g na 12 kč plus proud. Hodně používám na všechny druhy těst, kynuté na koláče, záviny, buchty, knedlíky, rohlíky, loupáky, mazanec i na perníky. A jsem čím dál spokojenější.
Zkoušela jsem už i marmeládu, rýžovou kaši atd.. atd.. atd..
Jo ještě, jsme čtyři pátej na cestě a bohatě nám chleba max 1kg stačí
|
H&N&L |
|
(9.4.2010 16:29:10) Mám již druhý rok Moulinex a jsem maximálně spokojená. Mám období, kdy peču denně a někdy dostanem chuť na klsiku, tak koupíme klasický. Zrovna peču chleba s anglickou slaninou a cibulkou. Po tom se vždy zapráší.
Jinak hodně si vozím mouky z německa. To mne celozrnný chléb vyjde do 10,-kč. Ale mám i hodně receptů.Takže využívám vše. \perfektní je i závin makovo povidlový. \mňáám
|
|
|
PJana |
|
(9.4.2010 16:11:19) Mám už 3 roky a používám fakt hodně. Pečivo prakticky nekupuju a tím jsem omezila návštěvu obchodu na 1 velký nákup týdně. Úspora obrovská už jenom tím, že do toho obchodu prostě nejdu. Peču chleba, zadělávám těsto. U nás nejpoužívanější spotřebič. Mám Panasonic. Za celou dobu žádná závada, jede bez problémů.
|
|
Balbína |
|
(9.4.2010 16:11:51) mám od Vánoc ETU Deliciu. Jsem spokojená. Peču často, chleba v obchodě skoro nekupujeme. Kupovali jsme jí proto, že v místním obchodě nám chleba nechutná, blízko není žádná pekárna. Když jsem počítala na peníze, překvapilo mě, že chleba z pekárny nevyjde nijak draze, samozřejmě záleží, co dáš za mouku. Taky využívám na míchání a kynutí těsta.
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(9.4.2010 16:14:13) levněji nevim, ale pohodlněji, určitě, pečivo už skoro nekupujem, občas rohlíky. Mám už druhou, pokaždé Etu, první Siestu teď Deliccu, u první jsme několikrát měnili nádobu, šly ztuha háky, vždy v záruce, pak dosloužila stejně znovu mimo záruku, tak jsme koupili novou pečku a tu starou má kámoška, koupila si do ní nádobu, na novou neměla a chtěla zkusit, jestli by jí vyhovovala. Takže pečeme tak 5, 6 let, dřív jen chleba, tak 1x týdně, teˇd už dělám i těsto, zrovna dneska. Pro nás je to super pomocník. Ta nová má už taky ošoupanou nádobu.
|
|
Cimbur |
|
(9.4.2010 16:18:14) Levněji to nevyjde, spíš je to takové zpestření. Úplně se pekárna neválí, ale častěji než chleba v ní pečema takovou hranatou vánočku . Manžel ji má rád.
|
|
Králíček4 |
|
(9.4.2010 16:18:49) Takymám Etu a jsem s ní spokojena,využívám ji docela často.Peču v ní chlebík buď ze směsí nebo si je i míchám sama.Používám k tomu chlebovou mouku z Kanflandu.Peču mazance,sekanou a zadělávám těsta i nakynuté houskové knedlíky.
|
|
zerat |
|
(9.4.2010 16:32:52) Mám Etu Siestu už sedmým rokem a používám ji několikrát týdně někdy i denně a někdy i několikrát denně. Ze směsí nepeču, nějak mi nevoní, ale peču dle Dámy... chleby, buchty, zadělávám v ní všemožná těsta, potahovací hmoty... Teď mi tu kynou sladké "rohlíky" plněné čokoládou a za chvíli dám zadělat ještě jednu várku Zkrátka jsem domácopekárenský závislák Výhody pekárny: jakákoliv těsta udělá za Tebe, nemusíš u ní stát a nemusíš si vlastně skoro vůbec špinit ruce(pokud pak nezpracováváš to těsto dál ručně); když dojde pečivo třeba o víkendu, tak večer nachystáš do pekárny ingredience a ráno Tě budí vůně upečeného chleba Některý v ní dělají i sekanou, marmelády...
|
|
AZAZ |
|
(9.4.2010 16:37:05) Ahoj, díky za téma, taky o ní uvažuju. Chci se zeptat - jak moc chutná jinak ten chleba z pekárny než obyčejný kupovaný? Je to až tak velký rozdíl jako třeba šumava a "toastový"? Díky!
|
Balbína |
|
(9.4.2010 16:41:32) takový určitě není. Respektive, co si upečeš, to budeš mít Záleží, jakou použiješ mouku, jaký recept. Můžeš si upéct toustový nebo celozrnný nebo šumavu atd. Hodně mi pomohly rady z damy.cz. První rada byla, že recepty u pekáren nejsou moc dobré, takže jsem pekla podle receptů na dama.cz a pak jsem začala improvizovat.
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(9.4.2010 16:47:13) já používám taky recepty z dámy, jinak tam šupu cokoliv za recepty z oetkera. letos mi poprvé míchala těsto na mazanec, a ač těsto dělám stejné už roky nikdy nebyl tak výborný a nadýchaný, objem tak 2x větší než obvykle. V pondělí jsem zrovna poprvé dělala knedlíky - taky mi těsto míchala pekárna a manžel se jen rozplýval, je knedlíkový typ. Včera jsme dojídali s vajíčkem a stále byl knedlík nadýchaný a vláčný.
Taky chodím na www.mamincinyrecepty.cz jsou tam výborný do pekárny na langoše a další.. super je krokodýl nadívaný šunkou, nivou a porkem.. a spousta dalších dobrých nápadů. Tady na těch stránkách je to taky ozkoušené, takže funkční. Originál recepty nic moc - jinak chlebová mouka z kaufu je moc dobrá.
|
|
|
zerat |
|
(9.4.2010 16:44:56) Rozdíl může být velký ale taky nemusí být skoro žádný a nebo úplně žadný. Já peču momentálně nejraději chleba z chlebové mouky tuším tzv. Dědův chleba. Chutná opravdu jako kupovatný. Taky podmáslové chleby z pekárny chutnají dost podobně kupovanému...
|
Vr |
|
(9.4.2010 16:55:29) ahoj, šup sem s dědovým chlebem... prosím o receptík
|
zerat |
|
(9.4.2010 19:17:39) Dědův pšenično-žitný chléb z domácí pekárny 400 ml vlažné vody, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 polévková lžíce jablečného octa(mně jablečný ocet vadí, takže dávám klasický), 2 kávové lžičky soli, 400g pšeničné chlebové mouky, 200g žitné chlebové mouky, 2 kávové lžičky kmínu (celý nebo drcený), 1 kávová lžička sušeného droždí, 1/2 kávové lžičky cukru. Přísady postupně vložíme do pekárny , použijeme program "klasik" s dobou pečení cca 3 hodiny 20 minut.
|
Vr |
|
(9.4.2010 21:27:09) díky
|
|
|
|
|
Ivuljenka |
|
(9.4.2010 17:18:50) mě se teda nepovedlo upéct chleba podobný kupovanému. Většinou ten chleba z pekárny je takový hutný,takže sním jeden krajíček a mám dost. Dělala jsem si laskominy na toustový chleba a nebylo to vůbec ono - třeba to ale numím ...
|
|
|
Ivuljenka |
|
(9.4.2010 17:16:41) Nám teda chleba z pekárny moc nechutná,lépe řečeno - čerstvě upečený většinou ano,ale do druhého dne je fuj, a když upeču z poloviční dávky stejně ho nesníme ten den,takže chleba už nepeču. Pekárnu používám na hnětení těsta - od vánočního cukroví po koláče a spíš peču různé rohlíky,bagetky ty jsou chutnější a sní se to. Koupě nelituji,ale denně chleba teda nepeču
|
|
Sisi + 2 + bříško |
|
(9.4.2010 17:36:02) My ji teda využíváme hodně a nemůžu si jí vynachválit. Peču si ale vlastní chleba s domácím kváskem, směsi nekupuju. Děti od té doby ani nechtějí rohlíky, chlebík jim moc chutná. Taťka spočítal, že chleba vyjde asi na 14 korun. Ale nejvíc ušetřím asi tím, že když se mi nechce do obchodu, na chleba vždycky něco namažu a ušetřím hlavně na zbytečnosti, které při návštěvě obchodu ještě přikoupím. Jinak kromě chleba a veky mi pekárna krásně zadělá kynuté těsto, v létě jsem v ní dělala marmelády, takže jedině chválím!
|
|
Ivatema |
|
(9.4.2010 18:28:36) Ahoj, taky máme Kenwood-vybírali jsem podle d-testu. máme ji rok a pečeme pořád. Chleba-hlavně ze směsí-máme asi 5 druhů, navíc přidáváme semínka(sezam, len, dýně, slunečnice).Je úplně jiný než z obchodu-a samotné pečení drahé není. V pekárně i zapékám-je to levnější, než roztápět celou troubu-takže třeba francouzské brambory, brokolicový nákyp...porce pro 3 lidi úplně v pohodě. Poslední dobou v pekárně zadělávám i těsto(neumím moc kynuté, tak si takhle pomáhám)-párkrát jsem v ní zadělala i na houskové knedlíky a dětem tak chutnaly, že už nechtějí kupované. Loni jsem taky koupila pekárnu rodičům k vánocům-nechali si ji na chtě, kde je na nákup 4 km a tak když dojde pečivo a nechce se jim jít "na procházku", upečou si domácí chleba. Mamka peče z běžné mouky, to pak vyjde levně.
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(9.4.2010 19:02:52) mám dva roky moulinex a jsem spokojená, nepeče jen chleba, ale i sekanou, zapíkám tam těstoviny nebo jen nechám kynout těsto na rohlíky, buchtu,..... peču 5-6x v týdnu můj chlap říká co máme pekárnu, tak neni chleba vždycky se sní hned teplý
|
|
Inka | •
|
(9.4.2010 19:20:35) Miluju pekárnu, už 2 roky jsem nekoupila chleba ani slané ani sladké pečivo. Doporučuji http://domacipekarny.dama.cz/ tam čerpám rady i recepty.
|
|
bublanina | •
|
(9.4.2010 20:16:39) Pekárnu máme od loňského srpna - Eta Harmony. Nejdřív jsem v ní nadšeně pekla obden chleba ze směsí kupovaných v Německu. Celkem jsme se jich přejedli, takže teď peču tak 1xtýdně. Je to fajn mít jí v rezervě, když se zrovna člověku nehodí jít na nákup. Zatím jsem moc neexperimentovala s vlastními recepty, ale myslím, že ještě určitě časem lecos vyzkouším, aby tu neležela ladem. Trošku tam zlobí takové kroužky naspodu, ale není to nic hrozného.
|
|
Bumbi&05,08,10 |
|
(10.4.2010 0:28:26) využívám ji dost - nejčastěji, když dojde pečivo. V salátovém a grilovacím období jede i dvakrát denně, peču ciabattový chleba nebo si tam nechám udělat těsto na ciabaty a ty pak peču v troubě. Můžeme se po tom utlouct. CHleba vyjde pokaždý jiný, nedávám jen tmavou mouku, mixuju s bílou, protože jen z tmavé mi to děcka pak nechcou jest. Velký úspěch má mazanec z pekárny, ten dělávám na nedělní ráno, s časovačem, aby byl na ráno čerstvý, mňam.
|
Renda | •
|
(10.4.2010 12:24:22) Bumbi, a podle jakýho receptu děláš ten mazanec? Letos na Velikonoce jsem vyzkuošela asi čtyři, a jen jeden se celkem povedl, i když to pořád nebylo ono. Vůbec mi nevykynuly :(. Dávala jsem sušený droždí, nebo je lepší normální?Máslo radši rozpustit nebo jen změknout? Fakt už nevím, co s tím.
|
Ivuljenka |
|
(10.4.2010 12:38:53) udělej tenhle - je tak nadýchaný,že ještě třetí den je úžasný http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=78413&user=43894
|
Renda | •
|
(10.4.2010 12:45:43) Dík, zkusím to, ale radši si koupím ty kvasnice, z těch sušených se mi to fakt nevedlo.
|
|
|
|
|
|