vendyna (Janinka + Alenka) |
|
(8.7.2010 21:08:32) Zdravím!
Prosím, poraďte mi nějaký zaručeně výtečný receptík na zaručeně výtečnou hrachovou kaši pro dva zmlsaný lidi, co hrachovku vlastně nemají vůbec rádi. (možná to bude jíst i juniorka) Na netu jsem něco našla, ale radši bych to s doporučením.
Děkuju za rady
|
sarmi |
|
(8.7.2010 21:13:31) hrachovku proste rad mas, nebo nemas - ani sebelepsi recept to nespravi . my ji teda muzem a uplne klasickou. namoceny hrach uvarim nesoleny, vmicham zasmazku, dosolim, pridam trochu majoranky a nakonec az na taliri poleju oosmazenou cibulku (hoooodne). a cerstvy chleba (pripadne parek)! a doporucuji pote nechodit den, dva do spolecnosti .
|
vendyna (Janinka + Alenka) |
|
(8.7.2010 21:24:39) to se uvidí v pondělí, jestli to nespraví dobrý recept
Třeba koprovku jsem dřív nesnášela a co si ji vařim sama, tak ji müluju
|
Maťa. |
|
(27.10.2010 17:32:25) Vendyna, daj si záležať na hodně česneku, ten tam hrá klíčovou roli - kladnou))
|
|
|
|
Hankie+3 |
|
(8.7.2010 22:47:36) Kamarádka mě naučila spolu s hrachem uvařit i mrkev a kousek petržele. Pak se to rozmixuje a zbytek už je tak, jak tu píšou ostatní holky. Teprve s tou mrkví jsem začala hrachovku milovat. Bude příští čtvrtek
|
|
11.8MartinaEmma12 |
|
(8.7.2010 23:02:53) Je fajn do kaše zamíchat trošku smetany, já ji tyčovým mixérem mixuji do hladka, pak přidám majoránku, poliju osmaženou cibulkou a všeci mlaskaj :D
|
|
Katka + 2 | •
|
(9.7.2010 9:29:07) A proč se chcete trápit? :))
|
|
Janynka+M/98+A/05+O/09 |
|
(10.8.2010 8:45:54) rozvařím hrách, vedle v pánvi rozškvařím slaninu, cibuli a vmíchám do hrachu, nezahuštuju, pak do toho nakrájím párky na kolečka. ty hubené párky myslím. takhle to jedí moje děti a dokonce i manžel
|
Bobík | •
|
(7.12.2010 18:24:22) Vážení, zde uvedené recepty jsou určitě dobré, ale zkuste jednou nechat hrášek naklíčit, tři až čtyři dny. Namočený hrášek necháme naklíčit na utěrce nebo vatě, lehce zalitý vodou a necháme při pokojové teplotě klíčit s tím, že denně vyměňujeme vodu za čerstvou. Pak naklíčený hrášek slijeme, propláchneme, uvaříme s bobkovým listem, sušenou nebo čerstvou mrkvi a petrželkou (na 0,25 kg hrachu 2 bobkové lístky, lžíce mrkve a lžíce petrželky, půl kostky masoxu, nakonec osolit). Měkký hrách rozmixujeme (vyndáme bobkový list), přidáme 2 lžíce panenského olivového oleje. Na slanině osmažíme do hněda cibulku, kterou podáváme na kaší. K tomu upečenou uzenou krkovici nebo kýtu, uzené koleno, případně párek. PS: Kvalitu hrášku posuzujeme podle dvou charakteristik. Prvním je velikost, tím druhým klíčivost. Velikost nehraje u kaše roli, klíčivost je zásadní. Naklíčený hrášek přeměnil složité polysacharidy (škroby) na jednoduché, lehce stravitelné sacharidy. Já kupuji luštěniny Lagris, kvalita je přiměřená, jsou o něco větší než levnější značky, ale stejně se musí přebrat. Klíčívost jejich luštěnin je kolem 95%, tudiž poměrně kvalitní. Dobrou chuť!
|
|
|
|