Červená řepa |
|
(11.8.2010 22:08:45) Prosím o radu jak se zamrazují houby? Hříbky. Syrové? Povařit? Je to zdarvotně ok? Díky všem.
|
destenka + 01/09 + 01/11 |
|
(11.8.2010 22:11:20) My jsme je pokrájeli na kostičky a tak zamrazili v sáčku. Vydržely dlouho a byly dobré. Jestli je to ok, nevím, ale manželova rodina to tak dělá.
|
|
Pebua |
|
(11.8.2010 22:14:27) Co vím z okolí, tak polovina lidí houby předvařuje a druhá polovina ne /mrazí je úplně stejně jako zaleninu, pokrájené na kousky/. Já tedy houby nejím /ač jsem vášnivá houbařka/, ale moje mamka je nepředvařuje a nikdy nikomu nic nebylo /samozřejmě je nemá v mrazáku x měsíců/. No a před zamražením je moc nemáčí ve vodě /když už jsou hodně špinavý z lesa, jak je po opláchnutí nechá dobře oschnout/, protože jinak by byly jako bahno. Hříbků se teď opravdu urodilo hooodně /dneska jsem na nich byla /, mamka je také nakládá do octa /jde z nich i omáčka, stejně se do ní přidává ocet/.
|
Červená řepa |
|
(11.8.2010 22:19:06) já je právě v mrazáku chci mít x měsíců, těším se, až je vytáhnu třeba v březnu a něco z nich uvařím
|
Pebua |
|
(11.8.2010 22:26:27) X měsíců myslím třeba dva roky /myslím, že mamka je i rok v mrazáku má - pokud je tedy rodina nezbaští dřív/. No, znám i případy, kdy mají zamražené houby třeba 5!! let, to už bych se opravdu bála. Jinak neboj, normálně nakrájet a "šoupnout" do sáčku /případně do krabičky - to je asi lepší, i skladnější/. Jo - mamka si i z větších klobouků nakrájí řízečky, takhle syrový je do mrazáku šoupne taky, pak je ještě zmrzlý rychle obalí a šup na pánev. Teta je obalí ještě před zamražením /což mi moc nesedí, mrazit vajíčka/.
|
Lemora |
|
(11.8.2010 22:49:52) taky patřím k těm co zamražují jen tak (jsem líná předvařovat) - nejlépe do krabic od mléka... jinak zamražuji i obalené na řízky, ostatně obalované také zamražuji kdeco a nikdy nám nic nebylo...
|
|
|
|
|
Pavelčata |
|
(11.8.2010 22:23:43) Já houby očištěné a pokrájené napřed nechám přejít varem,pak přes cedník propláchnu vodou a v sáčcích šoupnu do mrazáku, používám je tedy hlavně do polévek, omáček nebo bramboráku. Z osobní zkušenosti nedoporučuji mrazit přímo čerstvé pokud nemáš na houby extra mrazák, pak jsou cítit po houbách i ostatní potraviny a to mi hodně vadilo. Tak úspěšné houbaření. Katy
|
|
MishuI |
|
(11.8.2010 22:28:06) Nakrájím a hodím do mrazáku.Hotovo.
|
|
Suza007 |
|
(11.8.2010 22:33:08) My vždycky jenom nakrájíme a šoupnem do mrazáku. Špatně nám ještě nikdy nebylo, i když je tam máme třeba několik měsíců.
|
|
Adina,kluk 08 | •
|
(11.8.2010 22:37:22) houby nevařím. jen je omyju,očistím,nakrájím a dám do pytlíku a do mrazáku.uplně v pohodě.delám to každý rok a nikdy žádný problém.
|
|
Teri | •
|
(11.8.2010 22:56:11) Podušené, alespoň 20 min, vychladnout a zamrazit.
|
|
Červená řepa |
|
(11.8.2010 23:24:22) Dík všem
|
|
Lvice+lvíčata |
|
(11.8.2010 23:39:05) dělám to taky tak, že jen očistím, omyju v cedníku, nechám okapat, nakrájím a šoupnu do hranatých misek do mražáku, pak odlamuju dle potřeby..běžně mám i rok mražené..jsme vášnivý houbaři na dovolené a sbíráme 1x do roka a vezeme domů už z dovolené zamražené.....taky nám z nich nikdy nic nebylo, když se blíží doba dovolené dojdou nám hřiby v mražáku
|
*Hanka* & Lucinka |
|
(12.8.2010 7:25:42) mrazím očištěné, nakrájené na kostky ve šroubovacích sklenicích... jak už někdo psal - jednou jsem dala do nějaké plastové misky a po houbách mi smrděla a chutnala i zmrzlina, mražená zelenina... tak proto ty sklenice. Když jdu vařit, vyndám, přeliju horkou vodou a zavíčkuju.... oni pak celkem rychle povolí tak aby šly vysypat do hrnce
|
|
|
Nztdt Kgfz |
|
(12.8.2010 7:34:42) k houbam pridam vrchovatou lzici soli a necham projit varem, spinavou penu pak zcedim, proplachnu cistou vodou a teprve pak mrazim (jsou pak po rozmrazeni chutove i barvou jako cerstve, nejsou slane). Je to stary osvedceny rodinny recept, kdyz vidim tu spinu co se vypeni, nikdy bych jen tak oplachnute hriby nemrazila.
|
Nztdt Kgfz |
|
(12.8.2010 7:36:28) Jeste dodam ze v mrazaku pask nic jineho po houbach neni citit, tak jak to byva u mrazeni cerstvych. Rozdeluji na jednotlive davky do novych mikrotenovych sacku. Jste me navnadily, v sobotu asi vyrazime do lesa..
|
|
Dáňula |
|
(12.8.2010 8:32:24) Dělám to uplně stejně, zamrazuju do kelímků s víčkem a jsou .. no perfektní. Osolit a projít varem, propláchnout studenou vodou, naplácat do kelímku a zamrazit. No ale letos jsme si koupili sušičku, tak jsme usušili něco. Oni do kysela jsou lepší sušený, než čerstvý. Aspoň mě to víc chutná. Ale zase pod maso ty čerstvý, nebo mražený. Holt jsme zmlsaný.
|
|
|
Merylin5 |
|
(12.8.2010 7:36:17) Já je mrazím na syrovo, mamka je ovaří. Obojí je dobrý.
|
|
nessmarka |
|
(12.8.2010 9:31:38) Taky mrazím za syrova. Na kostičky nakrájím, dám do sáčku a v zimě si užíváme .
|
|
Lída+2 |
|
(12.8.2010 10:10:46) já si je jednou podusila na másle a lupla po kouskách do mrazáku a pak vyndávala....do jídla po kouskách ulamovala..... jestli je to správně nevím,ale nikomu nic nebylo....
Z octa je nemám ráda.....
|
|
|