| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Prošlé maso v mrazáku

 Celkem 41 názorů.
 natyinka 


Téma: Prošlé maso v mrazáku 

(6.11.2010 17:35:58)
V mražaku u mamky jsem našla zamražene maso s datumem do 15.8. chtěla jsem ho vyhodit ale pry když je v mrazaku tak mu nic není že když se děla zabijačka doma tak taky se nehraje na datum!!
Co na to říkate vy?
 X E N A 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:36:55)
Že mu nic není, pokud ho zamrazila před tímto datem!
~t~
 ..maya.. 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:38:28)
tak je to mamčin mražák a její maso tak bych to neřešila~;)
 natyinka 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:40:13)
Ale já jsem pozvana na oběd~t~~t~~t~
 ..maya.. 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:34:22)
no a co? jestli ho zmrazila jako čerstvé vůbec nic mu není...jestli bylo koupené mražené taky bych třeba upozornila
 natyinka 


Koupila ho jako chlazene  

(6.11.2010 19:03:16)
ne čerstve ani mražene~e~
 Karavela 


Re: Koupila ho jako chlazene  

(6.11.2010 19:05:29)
Nechlazené prodávali snad jen svýho času v Rusku do novinovýho papíru:- )

Chlazený je snad každý maso, když se doma zmrazí, tak je mražený... matka dřív maso nemrazila???
 natyinka 


Re: Koupila ho jako chlazene  

(6.11.2010 19:09:56)
No nebylo čerstvé od řeznika ale vakuove tak je to teda stejne??bez problemu??Tak proč je tam teda ten datum??ze srandy??
 neznámá 


Re: Koupila ho jako chlazene  

(6.11.2010 19:12:20)
I maso od řezníka má datum spotřeby. Jen ho nepíše na obal, ale má ho vyvěšený na prodejně.~;)
 Karavela 


Re: Koupila ho jako chlazene  

(6.11.2010 19:13:52)
vakuové vydrží dýl v lednici než jen volně balený na tácku - hovězí ve vakuovým obalu mívá v chladírně trvanlivost tak dva měsíce, protože tam není ten přístup vzduchu... když ho šoupneš do mrazáku, taky vydrží bez problému rok
 neznámá 


Re: Koupila ho jako chlazene  

(6.11.2010 19:14:00)
Počítám, že maso se vakuuje (balí), pro zjednodušení prodeje v supermarketu.
 Karavela 


Re: Koupila ho jako chlazene  

(6.11.2010 19:17:07)
natyseek, ale jestli máš s tím masem furt problém i potom, co ti tu všichni napsali, že bude ok, tak existuje jednoduchá metoda - rozmrazovaný maso si pořádně před přípravou očuchej~t~~t~

I když znám experty, kteří jsou schopni i páchnoucí maso propláchnout s roztoku hypermanganu a jaký bylo! - Vím, proč si v hospodách objednávám většinou rizoto s houbama~t~
 neznámá 


Re: Koupila ho jako chlazene  

(6.11.2010 19:06:50)
Chlazené = čerstvé
 Inka 
  • 

Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:39:11)
Pokud se zmrazilo čerstvý tak to nevadí.
 nicnic 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:39:56)
Pokud to chceš vyhodit, tak prosím tě k nám ~t~. Tohle bych fakt neřešila.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:40:19)
Jestli ho dala do mrazáku, hned jak ho koupila, tak bych ho považovala za jedlé. Mražené se má do roka sníst. Teda opravdu v mrazáku, ne ve výparníku v lednici.
 natyinka 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:41:24)
ok tak je v pořadku děkuji za uklidnění jsem měla strach no~d~
 Molly. 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:45:41)
Od toho mražáky jsou :-) Maso prý vydrží dva roky, u zeleniny apod. nevím, jestli třeba i déle...otázkou je, jestli pak netrácejí tvar, barvu...
 Meta 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 17:55:59)
Kupuju 1x ročně celé, nebo -2x ročně půl prasete. Kdybys mi chtěla vyházet balíčky dva a půl měsíce staré, roztrhla bych tě jak hada ~t~~t~~t~~t~
 Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:06:00)
Meto na kolik tě to vyjde a kolik tak asi váží? Uvažujem o tom, ale abych nemusela pronajmout nějaký mrazící box ~t~
 kreditka 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:32:41)
U nás teď stála půlka prasete 32 Kč/kg + nějaká ta stovka za rozdělání myslím 300,-
 Meta 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 21:10:10)
Asi 35 Kč/kg včetně rozbourání.
 Meta 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 21:12:04)
Váží kolem 110 kg. Pozor - těžší nebrat, to navíc už je pak jen sádlo...
 maja3maja 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:22:48)
No, my zamražujeme zabijačku a už nevím kde, ale dozvěděla jsem se, že maso by v mrazáku nemělo být déle jak půl roku, plus minus nějaký den či týden asi nehraje roli, ale měsíce... Takže spíš záleží, kdy to maso bylo porcováno.
 Beruška+J02A07T10 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:31:51)
holky záleží na druhu masa, já to mám namalované přímo na mrazáku - ryby a zelenina max 3 měsíce, drůbež a ovoce max 6měsícům vepřové, hovězí a hotová jídla max 9 měsíců, pak to ztrácí na živinách a musí to být zmraženo aspoň na -15°C
 kreditka 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:38:09)
No jo to oni napíšou "pro jistotu" ale mě to může být putna já mrazím na -20 minimálně ~2~
 kreditka 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:31:29)
Si to maso prohlídni jestli není zešedlé tak je OK, dlouho přemražené maso poznáš, zrovna tak kdyby rodiče zamrazili již špatné maso tak až roztaje bylo by to znát
 10.5Libik12 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:33:44)
Kolikrát jim vypli od té doby proud?
 Karavela 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 19:12:29)
Libik, dobře promraženej naplněnej mrazák vydrží bez proudu i dva dny.

Čerstvý maso zmrazujeme naprosto běžně, stejně tak filety z ryb i hotový jídla, fakt nemám čas jezdit furt nakupovat... filety z nemastný ryby bez přístupu vzduchu vydržej v pohodě i 8 měsíců, makrely tak ty 3 měsíce, pak už je cejtit tuk
 natyinka 


Děkuji 

(6.11.2010 19:19:25)
Tak snad to dobře dopadne jsem měla strach no~d~
 Katka + 2 
  • 

Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:39:02)
Nevidím v tom problém, pokud bylo zamražený ještě čerstvý.. Třeba já jsem dneska dělala k obědu kuře, který mělo na obalu datum spotřeby 10.8. a jak vidíš, v nemocnici jsem neskončila ani já, ani děti:-) Dělám to tak normálně, koupím čerstvý maso, ještě ten den zamrazím a je to bez problémů..
 Gora 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:40:03)
Tohle bych vůbec neřešila. Já, mí známí i příbuzní kupujeme čerstvé maso, a pak zamražujeme. Pokud se zamrazí čerstvé, tak vydrží hodně dlouho.
 kreditka 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 18:47:10)
jj děláme to stejně tady maso normálně neseženeš pokud si teda nezabiješ něco co chováš nebo si od soukromníka nekoupíš prase ~t~ Tak když jedu do města nakoupím maso, rozporcuju a šup do mrazáku
 Gora 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 19:01:16)
tak u nás obchody jsou, ale vzhledem k tomu, že jsme masožravci, nechce se nám co druhý den běhat do obchodu, takže mrazíme.
 kreditka 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 20:23:28)
Tak to jste na tom jako my, když už máme bezmasej den tak už odpoledne se těším na další den že si udělám steak ~t~
 Gora 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 22:13:37)
Jé, to jsem ráda, že nejsme sami.~R^~t~
Starší syn tak masožravý není, za něj to dohání mladší syn, a já, no to je no comment.
 amanvireja 


Re: prošle maso 

(6.11.2010 19:28:10)
Myslím,že to dělá tvá mamka pořád stejně od tvého narození~d~ A jsi zdravá .Nebo né?
Datum spotřeby musí být na každém obale ,nejspíš ho mamka koupila chlazené a dala do mrazáku ,tudíž se datum spotřeby prodlužuje dle stupňů v mrazicím boxu.
 zerat 


Re: Prošlé maso v mrazáku 

(6.11.2010 20:39:50)
Pokud je zmražené, tak bych to neřešila a normálně bych ho zužitkovala - uvařila, upekla...
 louda 


Re: Prošlé maso v mrazáku 

(6.11.2010 22:07:16)
I mražené maso má svou dobu trvanlivosti a strašně moc záleží, jakým způsobem bylo zamraženo. Efektivní (velmi rychlé) zmražení zvládnou jen ty nejlepší mrazáky a teplota musí být trvale pod 20 stupňů. I tak má maso omezenou trvanlivost, nejdéle vydrží tuším vepřové (6 měsíců), nejméně samozřejmě kuřecí a ryby. Pak se začnou množit mikroby. Každopádně - pokud maso nesmrdí a nemá divnou barvu po rozmražení a pokud ho pořádně tepelně upravíte, nemělo by se nic stát.
 Habina 


Re: Prošlé maso v mrazáku 

(11.3.2011 7:56:08)
Já vím je to škoda, všichni se snažíme šetřit, hlavně v dnešní době, ale já bych asi do toho nešla. Zdraví je přednější, hlavně mám děti. Už jsem měla Salmonelozu a Campilobacterii a bylo mi na umřemí.
 Florence 


Re: Prošlé maso v mrazáku 

(22.3.2011 17:18:54)
??? Ty nema mrazak a v nem maso?

Od toho se snad veci mrazi ne? Aby dyl vydrzely. Kdyz si koupim chlazene rizky, tak je jasne ze je musim do par dni spotrebovat, jinak zacnou smrdet. Pokud chci trvanlivost prodlouzit, strcim je do mrazaku. Delam to tak se vsim - od toho snad mraznicky jsou ne?

Nebo ty kupujes veci jenom mrazene a sveho nemrazis nic?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.