| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zpracovat tekutou marmeládu?

 Celkem 17 názorů.
 Nikaia+08+10 


Téma: Jak zpracovat tekutou marmeládu? 

(9.2.2011 16:13:18)
Mám asi deset sklenic jablečné marmelády se skořicí, která mi neztuhla. Nemáte někdo nějaký osvědčený recept, co s tím? Třeba na nějaký moučník, který by se tím dal "napustit"? Zatím s ní polévám kaši a dávám si ji do jogurtu, ale co dalšího s ní?
 Krakatice 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:20:31)
Marmeládu dávám do perníku :-)
 daga 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:22:07)
..na vafle ~w~
 daga 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:22:52)
a přidávat do bílých jogurtů ~R^
 Macek a HAni 
  • 

Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:23:27)
suché dortové oplatky a promazat střídavě marmeládou a krémem /máslo s cukrem/, nechat odležet v ledničce, pak nakrájet.
 Nikaia+08+10 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:37:17)
A to je pak měkké, nebo to chutná spíš jako pišingr?
 angrešt 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:26:32)
A jak moc je tekutá? Úplně jako šťáva? A jsou v ní kousky, nebo to mělo být želé?

Je-li to jen neztuhlý rosol, dá se používat jako ovocná šťáva na naředění vodou k pití. Nebo se dá použít jako základ pro agarovou vrstvu na koláč - agarem ztuhne a udělá pěkné "sklo" přes nějaké ovoce. Nebo se dá z ní uvařit obdoba polského kyselu - tj. vlastně jako pudink z ovoce místo mléka. Ovocná šťáva s vodou se zahustí škrobem.

Jestli v tom jsou kusy, tak ji můžeš použít taktéž na kysel.
Jestli není nějak úplně tekutá, tak by šla použít na mřížkový linecký koláč - linecké na plech, na to marmeládu, na to linecké válečky - mřížky. Tím pečením se odpaří voda a marmeláda ztuhne.

Také ji můžeš používat jako ovocnou omáčku na knedlíky bez náplně, třeba tvarohové - 1tvaroh+1vejce+špetka soli+lžíce cukru+6lžic krupice+strouhanka podle potřeby, cca 3 lžíce, nesmí to být moc husté, ještě to samo zhoustne - tohle těsto se nechá v lednici tak hodinu odpočinout, tím zhoustne, popř. dohustí strouhankou. pak se knedlíčky velikosti ořechu zavaří do slané vody a vaří 8-10 min. A přelévají se právě ovocnými omáčkami, což může být rovnou Tvá řídká marmeláda. Pokud je moc sladká, tak ji trochu nařeď vodou a dohusti lžičkou škrobu, aby dělala omáčku.

Nebo ji můžeš smíchat s tvarohem, vejcem, smetanou a pudinkem či škrobem a použít jako náplň koláče - takový ten německý typ s vysokým tvarohem - vespod linecké, pak 5 cm tvarohová vrstva (z 500g tvarohu na dortovou formu) - recept nebudu rozepisovat, leda bys ho chtěla.
 Nikaia+08+10 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:35:49)
Dobré tipy, díky! Je to nezdařený rosol. Je to takové tekuto-třaslavé. Myslela jsem totiž, že je v jablkách víc pektinu, no prý není - což se prokázalo na 100%. :-)
 angrešt 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:41:07)
On je pektin hlavně ve šlupkách. Takže je-li to rosol jen z dužiny, má pektinu málo, no:) My si občas vaříme pektin na zahušťování zvlášť - právě vyvařením šlupek a ohryzků a prostě zbytků z jablek. Ta vzniklá věc se dá používat na dohušťování. ALe samozřejmě kdovíjak účinné to není.

Třaslavé jablečné želé má využití dost, to se užije:)
Ještě ho můžeš používat jako polevu - topping na poháry.
Také přidávat do perníkového těsta (perník na plech).

Ohřátý a případně trochu škrobem zahuštěný jako omáčku na palačinky.

Můžeš ho i znovu převařit a zahustit normálně kupovaným pektinem - gelfixem nebo tak něco. Sice se poruší pořadí cukru a pektinu, ale ono to většinou neva.
 Nikaia+08+10 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 16:44:44)
No, přesně tak. Vařila jsem to ze šťávy, jako se vaří marmeláda z rybízu. Nedala jsem na rady starších a takhle to dopadlo. Předělávat to nebudu, aspoň mám nějaký neobvyklý kreativní materiál.
 angrešt 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 17:36:20)
Tak si mě natolik inspirovala, že už se v troubě peče linecký mřížkový koláč s marmeládou:)))
 Peetinka+E08/08+A10/10+V07/16 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 20:03:35)
Anngrešt radí, co s ovocem. ~t~~t~~t~ Promiň, muselo to ven. ~x~
 angrešt 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(10.2.2011 9:12:19)
~t~ ale jabka můžu, to nejni kanibalismus, né? ~t~
 lipoo 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 21:34:24)
pokud to není až tak tekutý-tak to používám jako normoš marmeládu..my stejně nemáme tuhou rádi,radši "džem"-i kupovaný je tekutý-akorát v tom jsou kousky ovoce....takže normálně-na chleba,prostě jak marmošu
 neznámá 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 17:20:34)
Asi bych z ní udělala takový ten pudinkový rosol na buchtu.
Nějaký piškot + krém z ušlehané smetany a jogurtu + rosol. Vlastně inovace na kivi řezy.
 Miloslava +2 


Re: Co s tekutou marmeládou? 

(9.2.2011 18:20:30)
štrůdl

pokud je moc hustá tak něčím zahustit, např. strouhankou
 Gabriella, 2 děti 


Pudingové misky 

(10.2.2011 8:38:29)
Vyšlehat tvaroh, zašlehat do něj ochucovací rosol,třeba i rozinky, nalít do misek, na dno piškoty, sežrat.
Uvařit puding, zašlehat do něj kelímek bílého jogurtu a rosol, nalít do misek, na dno piškoty.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.