Re: Co s tekutou marmeládou?
On je pektin hlavně ve šlupkách. Takže je-li to rosol jen z dužiny, má pektinu málo, no:) My si občas vaříme pektin na zahušťování zvlášť - právě vyvařením šlupek a ohryzků a prostě zbytků z jablek. Ta vzniklá věc se dá používat na dohušťování. ALe samozřejmě kdovíjak účinné to není.
Třaslavé jablečné želé má využití dost, to se užije:)
Ještě ho můžeš používat jako polevu - topping na poháry.
Také přidávat do perníkového těsta (perník na plech).
Ohřátý a případně trochu škrobem zahuštěný jako omáčku na palačinky.
Můžeš ho i znovu převařit a zahustit normálně kupovaným pektinem - gelfixem nebo tak něco. Sice se poruší pořadí cukru a pektinu, ale ono to většinou neva.
Odpovědět