Re: Co s tekutou marmeládou?
A jak moc je tekutá? Úplně jako šťáva? A jsou v ní kousky, nebo to mělo být želé?
Je-li to jen neztuhlý rosol, dá se používat jako ovocná šťáva na naředění vodou k pití. Nebo se dá použít jako základ pro agarovou vrstvu na koláč - agarem ztuhne a udělá pěkné "sklo" přes nějaké ovoce. Nebo se dá z ní uvařit obdoba polského kyselu - tj. vlastně jako pudink z ovoce místo mléka. Ovocná šťáva s vodou se zahustí škrobem.
Jestli v tom jsou kusy, tak ji můžeš použít taktéž na kysel.
Jestli není nějak úplně tekutá, tak by šla použít na mřížkový linecký koláč - linecké na plech, na to marmeládu, na to linecké válečky - mřížky. Tím pečením se odpaří voda a marmeláda ztuhne.
Také ji můžeš používat jako ovocnou omáčku na knedlíky bez náplně, třeba tvarohové - 1tvaroh+1vejce+špetka soli+lžíce cukru+6lžic krupice+strouhanka podle potřeby, cca 3 lžíce, nesmí to být moc husté, ještě to samo zhoustne - tohle těsto se nechá v lednici tak hodinu odpočinout, tím zhoustne, popř. dohustí strouhankou. pak se knedlíčky velikosti ořechu zavaří do slané vody a vaří 8-10 min. A přelévají se právě ovocnými omáčkami, což může být rovnou Tvá řídká marmeláda. Pokud je moc sladká, tak ji trochu nařeď vodou a dohusti lžičkou škrobu, aby dělala omáčku.
Nebo ji můžeš smíchat s tvarohem, vejcem, smetanou a pudinkem či škrobem a použít jako náplň koláče - takový ten německý typ s vysokým tvarohem - vespod linecké, pak 5 cm tvarohová vrstva (z 500g tvarohu na dortovou formu) - recept nebudu rozepisovat, leda bys ho chtěla.
Odpovědět