kreditka |
|
(2.4.2011 21:01:06) No jo hold vaří jídla o která je zájem
|
Baba Jaga |
|
(2.4.2011 21:03:20) No jo, ale řekni mi , když všude dělají třeba nějakou čínu nebo kuřecí směs, proč je problém mít ve špajzce pytlík sušeného sojového masa a mít to na jídeláku? To přece není něco, co by se ti mohlo zkazit, pokud by o to nebyl zájem.
|
neznámá |
|
(2.4.2011 21:04:37) Jenže on málokdo umí sojové maso bez vývaru. V restauraci ani nepočítám s jídlem bez bujonu.
|
Baba Jaga |
|
(2.4.2011 21:06:00) Já ho teda vařím jen se solí a nemám s tím problém, to by se jim snad dalo říct.
|
|
|
boží žena |
|
(2.4.2011 21:06:14) tak třeba mě sojový maso chutná, protože si ho udělám sama tak jak chci ve vegetariánský mi to chutná taky, ale ne každá uprava
a nejspíš bych si moc nepochutnala, tam kde to vaří prvně,
|
|
kreditka |
|
(2.4.2011 21:07:02) A zase jsme u toho proč by to dělali? Pro ně pokud nepřijde dost lidí aby si to sojové maso dali je to ekonomicky neefektivní. Mě třeba v jedné restauraci mrzí že nedělají vůbec hovězí, ale chápu to je to malá restauračka která nemá tak velký obrat aby si mohla dovolit vařit něco jen pro pár jedinců
|
Baba Jaga |
|
(2.4.2011 21:08:16) Ale vždyť to píšu, ten pytlík suchého sojového masa stojí 15 korun, můžou to mít ve špajzu pár let, není to, že by se to zkazilo, když si to někdo nedá.
|
boží žena |
|
(2.4.2011 21:12:14) teda to co píše kreditka, jako mít na jídeláku něco , co si nikdo nedává, je blbost
a mít to tam, co kdyby náhodou.. hm
bych spíš uvítala rozšířit zeleninová jídla, hlavně v sezoně
|
|
kreditka |
|
(2.4.2011 21:13:12) Nejde o to zkažení, ale jde o to že zatímco svíčková přitáhne třeba 100 lidí měsíčně sojový maso přitáhne třeba 2 což je kapka v moři a není to finančně zajímavé, kdyby bylo vařili by i bezlepkovou dietu, chystali stravu pro makrobiotiky apod.
|
Lizzie |
|
(2.4.2011 21:51:16) Kreditko, to, že si dá sóju míň lidí je sice logické, ale přesto to není důvod aby byla bezmasá jídla zcela vyškrtnuta z jídelníčku. Myslím, že by stačilo mít aspoň pár druhů bezmasých a bezlepkových jídel - restauraci to nezruinuje a tito lidé by měli (důstojný) výběr.
|
Baba Jaga |
|
(2.4.2011 21:53:33) No právě, a hlavně vegetariáni chodí do té restaurace často s masožrouty a když jim bude chutnat, tak přijdou znovu, protože stav v českých restauracích je fakt tristní. Tak proč nebýt o krok napřed před konkurencí.
|
|
kreditka |
|
(2.4.2011 21:55:38) Tak ve většině restaurací se nabízí nějaké palačinky nebo ten smažák, pokud chce někdo speciality musí do vegetariánské restaurace. Zrovna tak jako já pokud budu chtět jíst garnáty těžko je budu hledat v malé vesnické restauraci, ale půjdu do lepší restauračky někde ve městě
|
Baba Jaga |
|
(2.4.2011 22:04:40) Smažák není jídlo, který bych chtěla jíst v lepší restauraci, to je prostě nechutný fast food, nezlob se na mně. Já chci jedno normální jídlo a budu spokojená.
|
|
Lizzie |
|
(2.4.2011 22:09:03) Srovnávat luxusní drahé jídlo s pouhým bezmasým je celkem mimo mísu. Promiň, ale nevím, co ti na tomhle vadí, vypadá to, že omlouváš jen to, že je někdo líný být při tvorbě jídelníčku trochu kreativní.
|
|
Baba Jaga |
|
(2.4.2011 22:38:16) No přesně, v USA jsme chodili do restaurací pořád a nikdy se mi nestalo, že bych si nevybrala, těch vegetariánských jídel tam bylo spoustu. Třeba takový indický Saag paneer, to bylo v indické restauraci jedno z nejoblíbenějších jídel i pro masožrouty, nebo různá jídla z kuskusu, nebo zapékané lilky, je toho spoustu.
|
|
|
|
|
|
|
boží žena |
|
(2.4.2011 21:09:37) taky si myslim
|
|
Lizzie |
|
(2.4.2011 21:44:46) Mohli by to třeba dělat proto, že ,,hrozí" že přijde nějaký host - vegetarián nebo třeba jen někdo, kdo zrovna nemá chuť na maso a dá si bezmasé jídlo. Bezmasá jídla v nabídce by měla být považována za standard nikoliv nadstandard. Nevím, co s tím mají všichni za problém. Vegetariánka nejsem, ale chápu, že tento stav (nejen) vegetariány štve. A pokud se nějaká restaurace prezentuje jako dobrá, mohla by mít i nabídku bezlepkových a dietních jídel.
|
kreditka |
|
(2.4.2011 21:59:51) Lizzie jenže ten minimum vegetariánů je jaksi finančně nevytrhne, navíc jak píše autorka bezmasé jídlo v jídelníčku bylo, ale nebylo podle jejich představ tak to je potom těžký. Když půjdu do pětihvězdičkový restaurace taky tam neuspěju s tím že chci guláš se šesti a musím se spokojit s nabídkou co mají
|
Lizzie |
|
(2.4.2011 22:05:58) kreditko, vegetariánů není tak málo jak si myslíš. Nehledě na to, že po bezmasém mohu zrovna zatoužit i já, a to vegetariánkou nejsem. Opravdu mě štve ten přístup, že potřeba minority - která ale ve skutečnosti tedy není tak malá - je v tomto případě brán jako nějaký velký nadstandard, přitom je to směšné. Tak prostě připravím trochu jiný typ jídla, těstoviny nebudou s vepřovou ale třeba s tofu. V podstatě je to jednoduché a každý dobrý, osvícený kuchař by to zvládl levou zadní stejně jako další dobrá jídla, otázkou je, kolik je kde v kuchyni osvícených kuchařů, kolik je kde osvícených majitelů restaurací...
|
Baba Jaga |
|
(2.4.2011 22:13:28) V ČR jsou 3 - 4 procenta vegetariánů, to je docela dost.
|
|
Michaela88 |
|
(2.4.2011 22:19:43) Naprosto souhlasím. Vždyť vegetariánské jídlo se dá udělat ze surovin, které běžně v kuchyni jsou, stačilo by jen poupravit nějakou minutku která je v jídelníčku. Nejsem vegetariánka, ale maso téměř nejím a postoj českých restaurací mě rozčiluje.
|
Lizzie |
|
(2.4.2011 22:21:48) Pokud zvládám udělat vegetariánské jídlo i já, tak nevím, proč by to neměl zvládat vyučený kuchař s praxí i bez praxe. Je to jen o přístupu a vůli.
|
|
|
|
|
|
|
|