| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Recept na perníčky od Julie Chadimové

 Celkem 10 názorů.
 dittka 


Téma: Recept na perníčky od Julie Chadimové 

(21.11.2011 15:51:06)
Holky, mate nektera recept na pernicky od pani Chadimove, nemuzu ho nikde vypatrat.
 Jája 
  • 

Re: recept na pernicky od Julie Chadimove 

(21.11.2011 17:10:26)
Stačilo by ti toto?
http://farmari.vltavotynsko.cz/uploads/others/prilohy/738373471fbd30d.pdf

A recept je:
PERNÍKOVÉ RECEPTY JULIE CHADIMOVÉ:
Perníkové těsto:
1 kg hladké mouky
350 g moučkového cukru
1 sáček jedlé sody
2 lžíce kakaa
2 lžíce perníkového koření
300 g medu
125 g tuku
8 vajec
Na potření:
1 vejce
1 lžička kakaa
1 dl vody
Sypké suroviny prosejeme do mísy, promícháme a do důlku vlijeme rozehřátý med a tuk.,
přidáme celá vejce. Poctivě zaděláme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny, uděláme
bochánky a dáme je do mikrotenového sáčku. V chladu je necháme odpočívat minimálně 24
hodin, ale i měsíc. Před pečením je necháme v kuchyni, aby mělo před dalším zpracováním
pokojovou teplotu. Těsto po částech vyválíme na pláty o tloušťce asi 2 mm, vykrájíme tvary a
upečeme je při cca 200 oC. Po vyjmutí z trouby potíráme vejcem ušlehaným s kakaem a vodou
(proto jsou perníky tak krásně tmavé a bílá poleva na nich vynikne).

Poleva na perníčky:
100 g moučkového cukru
1 bílek
2 lžičky citronové šťávy
(potravinářské barvy)
Moučkový cukr minimálně dvakrát prosejeme a nasypeme do misky. Přidáme citronovou
šťávu s bílkem a třeme tak dlouho, dokud nevznikne hustá a lesklá poleva. Rozdělíme ji do
menších nádobek a obarvíme špetkami potravinářských barev, které do polevy důkladně
zašleháme. Před přidáním do polevy můžeme barvy rozpustit v několika kapkách vody, aby se
lépe s polevou promíchaly.
 dittka 


Re: recept na pernicky od Julie Chadimove 

(21.11.2011 18:48:35)
Jajo, jsi zlato, dekuji mnohokrat ~x~
 zerat 


Re: recept na pernicky od Julie Chadimove 

(22.11.2011 9:32:12)
Jájo, už jsi je někdy dělala? Já mám recept od perníkářky na perníčky a mám tam 1 lžíci sody, celý pytlík mi přijde nějak moc ~d~
A stejně tak mě překvapuje množství vajíček -jestli všech 8 má skončit v tom těstě ~d~
Na stranu druhou bych se nebránila tomu, vyzkoušet jiný recept ~;)
 zerat 


Re: recept na pernicky od Julie Chadimove 

(22.11.2011 9:33:39)
Jo i medu je tam nějak moc - já dávám 4 lžíce medu, což je cca 15 dkg... TAky to mám na 1 kilo mouky a fakt mě ty poměry dost překvapují. Změknou pak tyhle perníčky? ~d~ Díky za odpověď ~x~
 Jája 
  • 

Re: recept na pernicky od Julie Chadimove 

(30.11.2011 17:08:51)
Holky, záleží na výrobci jedlé sody, protože u různých výrobců je různá gramáž balení.
Já to kdysi takhle opsala.

Já používám tento recept:
Perníčky (z kursu pro učitele zpracování včelích produktů z Nasavrk)
1 kg hladké mouky, 300 g práškového cukru, 200 g medu, 100 g tuku (Hera), 20 g jedlé sody, 6 vajec, koření do perníku (hřebíček, nové koření, skořice, badyán, fenykl). Na cca 1.200 g těsta asi 3 lžíce koření.
Všechny přísady smíchat a dobře propracovat, nechat je v robotu alespoň 30 minut. Těsto je zpočátku řidší, ale po 2-3 dnech jakoby „zatuhne“ do pracovní hustoty.

 Jája 
  • 

Re: Recept na perníčky od Julie Chadimové 

(30.11.2011 16:43:28)
Ještě jeden:
Medový perník Julie Chadimové
300 g medu, 1 kg hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 vrchovaté polévkové lžíce perníkového koření, 25 g jedlé sody (bicarbony), 1 polévková lžíce kakaa, 1 kostka ztuženého tuku Omega, 8 vajec
V hrnku rozehřejte ztužený tuk společně s medem a vmíchejte do směsi 8 celých vajec. V míse vše důkladně promíchejte a přidejte zbývající ingredience. Velice důkladně vypracujte těsto, které necháte 24 nebo ještě lépe 48 hodin v chladu odležet.
 Renda 
  • 

Re: Recept na perníčky od Julie Chadimové 

(30.11.2011 17:08:12)
Jájo, dají se jíst hned nebo se musí rozležet?
 Jája 
  • 

Re: Recept na perníčky od Julie Chadimové 

(30.11.2011 17:11:39)
Mají se nejdřív dobře vypracovat, aspoň půl hodiny v robotu, třeba i víc. Pak dobře odležet, den nebo i týden. Nemusí být v lednici, stačí v chladu. Pak je péct na cca 150 stupňů Celsia. Pokud se dodrží tento postup, měly by být měkké hned.
Pro jistotu je možno použít místo mouky pšeničné cca 10% žitné mouky. Taky jsou po nich měkčí.
 Hanka 


Re: Recept na perníčky od Julie Chadimové 

(23.11.2013 17:33:15)
Holky, přesně podle tohohle receptu peču perníčky už léta na skautských akcích, třeba i ze 6 kg těsta a vždycky sklidí obrovský úspěch. A já pak aspoň na půl roku nechci perníčky ani vidět :o)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.