angrešt |
|
(10.12.2011 17:05:22) No, to máš jednoduchý - Slováci jsou zřejmě méně odolní vůči meteorismu On totiž hlavní důvod namáčení lustěnin není to, aby se rychleji uvařily (to je jen vedlejší efekt), ale to, že se z nich do vody částečně vylouhují sacharidy obsahující vazbu sacharózy s galaktózou. Tyhle sacharidy totiž lidé neumějí trávit, takže se dostávají nestrávené do střeva, kde je rozkládají bakterie za vzniku plynu. Tyhle sacharidy jsou rozpustné. Proto je třeba vodu z máčení luštěnin vylít, aby se tyto sacharidy vylily. Když se tam ta voda nechá, bylo celé máčení zbytečné, že. Nu, a na SLovensku zřejmě mají méně odolná střeva či čuchometry k efektům těchto sacharidů, tak déle máčejí
|
Hr.ouda |
|
(10.12.2011 17:38:01) já jsem se těšila, že v tom právě už bude ta alchymïe, subtilní národnostní odlišnosti v přístupu k čočce vyžadující pak odlišnosti v technologii zpracování, a ty do toho se smradem.
Jinak já jsem přesvedčená, že na tý krabici bylo v třetím kroku napsáno, že voda se slývat NEMA. Ale dokázat to nemohu, krabice už je ve sběru. Asi ji zkusím vyhledat večer v Albertu a překontrolovat to.
|
angrešt |
|
(10.12.2011 17:41:54) Že voda se slívat nemá... - tak to bude podvratná činnost tajemného výrobce - chce nám zamořit zemi bojovými plyny - koukni, kdo je producentem a budeš mít jasno - proč chce zamořit Slovensko víc než Čechy
|
Hr.ouda |
|
(10.12.2011 17:55:26) bylo to od Vitany. večer jdu ješte nakupovat, tak jestli to tam uvidím, tak se fakt kouknu, jestli co píšou. já slívám
|
|
Hr.ouda |
|
(10.12.2011 18:23:06) - krok 2: namočíme na 30 minut do studené vody /namočíme na 1 hodinu do studenej vody. krok 3: Přiklopíme pokličkou a ve stejné vodě vaříme 35-40 minut/priklopíme pokrievkou a v rovnakej vode varíme 35-40 minút.
Podle toho, cos psala, to znamená, že jsme narazily na těžký antislovakismus Vitany?
|
angrešt |
|
(10.12.2011 18:26:24) Ha! Číme déle se toho máčí, tím víc se toho vylouhuje. Cˇím více vylouhovaného toho tam zůstane, tím je to prdotvornější, páč se to dostane bakteriím do chřtánu snáze. Takže je to jasný! Vitana vede na Slovensku chemickou válku!
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(10.12.2011 18:18:54) Áno. A když namočíš znovu a opět sliješ (to dělám s hrachem), je to ještě méně prdotvorné. Úplně samozřejmě ne, všechno se nevymáčí. Ale pomůže to.
|
|
|