Miriam_1 |
|
(27.4.2012 19:17:08) Zdravím všechny co se snaží hubnout,uz toho mam opravdu dost sama na sebe jsem nastvana jak vypadam,moje vaha se vysplhala na 106 kg samozrejme vim,ze si za to muzu sama,ale ted jsem odhodlana zhubout,ale potrebuji poradit.Problem i trochu ve financich jsem samozivitelka 3 deti a tak si nemuzu varit neco extra pro sebe.Co tedy jist a moc neutratit?Je nekde treba uz takovy jidelnicek vypracovany?Nemuzu si dovolit zadne krabickove diety atd.Poradite prosim???I kdyz ted zrovna musim odejit vse si peclive rano dekuji za kazdou radu.
|
Gudrun |
|
(27.4.2012 19:49:38) Koukám pravidelně na Jste to, co jíte, a vždycky jim naordinují hlavně luštěniny, zeleninu, kuřecí maso, ryby. Luštěniny jsou levné, ale já je napříkladn nesnáším, ne že by mi nechutnaly, ale mám pak křeče.Taky se doporučují bílé jogurty s obsahem tuku do 2,5 %. Ale vždycky tam jsou lidi, kteří jsou zvyklí se nažírat tučného a sladkého, tak když to dodržují, možná se hubne rychleji.
|
|
MarPla |
|
(27.4.2012 19:58:14) Koukni na www.ulozto.cz a stáhni si jídelníček od Petra Havlíčka. Určitě ti to pomůže a drahé to opravdu není. Musíš si sama vymyslet recepty, ale návod dost dobrý.
|
|
L+2 ks |
|
(27.4.2012 20:49:20) Luštěniny jsou levné a zdravé. Naše děti je nemusí jako přílohu, ale salát si dají často. Celozrnné těstoviny nebo rýže jsou sice dražší, ale zas toho nesníš tolik. K snídani je dobrá třeba ovesná nebo jáhlová kaše, taky přijdou na pár korun.
|
Hilly. |
|
(27.4.2012 23:31:17) Čím tu ovesnou a jahelnou kaši sladíš? Asi to děláš sladké, ne? Já nedělám hlavní jídla sladká, nepovažuji to za zdravé.
|
Jaana2 |
|
(28.4.2012 8:23:47) Čím tu ovesnou a jahelnou kaši sladíš?
tak buď medem ( zamíchá se do teplý, takže se krásně propojí chuť, nebo se to dá naučit jíst i neslazený, např. posypat trochu skořicí, někdy nastrouhám trošku hořký čokolády pro chuť - čokoláda je v malém množství zdravá, nebo se to dá zamíchat se sezamem nebo slunečnicová semínka - to taky dostane jinou chuť. Fakt se na to dá zvyknout.
Čaj třeba taky nesladíme , pijem ovocný, zelený a bylinkové nebo čistou vodu, cukr doma používám v podstatě jen trošku do těsta na palačinky a občas na pečení ( skoro nepeču, moc se to u nás nejí) , děti jsou tak zvyklé a nepřijde jim to, sladká chuť je totiž návyková
|
|
|
|
Luciga |
|
(27.4.2012 20:50:41) Miriam mně se osvědčilo vařit jídla, na která jsem zvyklá, ale v "dietní" formě... tzn. skoro vynechat tuky, nezahušťovat moukou, hodně využívat bylinky a česnek, manžel ani děti to skoro nepoznali sobě jsem začala dávat menší porce a s dětmi jsem si dávala svačinu, prostě jsem něco malého spolu s nimi zakousla... takto se mi podařilo nastartovat a kdybych k tomu i cvičila, tak by určitě nějaké to kilo šlo dolů navíc
|
|
Razivia |
|
(27.4.2012 21:05:46) Já si myslím, že trochu extra si pro sebe budeš muset vařit. Děti potřebují jinou výživu, než hubnoucí dospělý. Určitě se v mnoha věcech protnete, ale ne ve všem.
|
|
Katze |
|
(27.4.2012 21:34:45) Pokud máš větší nadváhu, nestála by za to konzultace s lékařem? Bála bych se jojo efektu.
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(28.4.2012 9:22:06) Bílé jogurty-asi 3% tuku, libové maso (nemusí ho být moc), zelenina-prodávají se různé mražené směsi, ne moc drahé, v zimě si z toho dělám polévky (bez mouky jen uvařit a ochutit) nebo dušené - místo salátů+nějaká bílkovina a příloha. Nízkotučné sýry, šunka s 90% masa (dražší ale stačí pár plátků), křehké a pufované chleby. Pečivo jím jen celozrnné, je dražší ale jím denně jen 2 ks (snídaně a oběd, večeře dělám teplé, k svačinám jogurt nebo křehké chleby s něčím netučným). Jídlo vařím přizpůsobené, bez mouky, s rostlinným olejem, zahušťuju rozmixovanou zeleninou.
|
|
Jana | •
|
(28.4.2012 9:42:00) Tepelne zpracove, ty Ti totiz dodaji energii na "spalovani"!
Tyhle "jogurty a salaty apod." jsou ta nejhorsi vec na dlouhodobe zhubnuti - jojo efekt zarucen! Nic, co telo "ochlazuje".... Pohledej trochu o cinske medizine a stravy podle 5ti elementu...
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(28.4.2012 12:50:02) JJ, mám podobnou zkušenost. Trochu syrové zeleniny je OK, čistí střeva, ale ne na tom založit jídelníček. Člověk se ochladí, oslabí, a pak to logicky zas dožere. Takže tepelně upravená zelenina, obiloviny, luštěniny, rozumný mmnožství masa, pokud jíš. Spíš než pečivo, dát si obilnou kaši, třeba s ovocem. Pít dost, ale ne příliš. Vyloučit rafinovanej cukr, bílou mouku, ztužený tuky. Hýbat se.
|
|
|
agnes+2 |
|
(28.4.2012 11:28:46) jestli si ještě s dětma doma, máš výhodu, že se můžeš v klidu a často najíst, což je výhoda. Když jsem v práci a jím ve stresu tak stloustnu. Jinak jez co děti a vynech třeba přílohu a místo ní dej zeleninu. To třeba platí na mě. Luštěniny jsou taky dobrý. Omáčky zahuštuj místo mouky roxmixovanou zeleninou. Pij hodně vody z kohoutku - ta je levná. Hodně spi (já vim, mě se to taky nedaří)
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(22.5.2012 18:02:43) Podle mne jsou finančně největší problém bílkoviny. Taky s tím trochu bojuju. Ale myslím si, že jich do sebe člověk nemusí rvát tolik, kolik se běžně dnes propaguje. Spíš že to fakt pomáhá od hladu. Jinak mně docela posunulo objevení "nových" druhů a úprav zeleniny, které jsem dřív nejedla. Takže třeba červená řepa jako salát (vařená strouhaná, s kyselou okurkou a konzervovaným hráškem) nebo teplá nahrubo nastrouhaná s česnekem a kmínem orestovaná na oleji. Celer (čtvrtka velkého stačí jako příloha) uvařený, nastrouhaný, na cibulce obdělaný. Za babku. Ledový salát politý lžící osoleného oleje, v níž se osmažily dohněda, nikoli však do hořka plátky česneku. Černá ředkev v téže úpravě, to mne ale moc nerajcuje. No ale kdyby měl někdo tip na levné živočišné bílkoviny, tak sem s ním. Myslím, že to je problém mnohých. Při srovnání s cenou čokolády či sušenek...
|
|
|