Evik+Šmudla+Šmudlinka |
|
(18.12.2012 11:49:58) Poradíte, jak na ni? Vím, že musí být žloutky i olej v pokojové teplotě, olej se pomaličku přilévá. Jaký olej je nejlepší? A kdy majonézu dělat? Bramborový salát budu dělat v neděli - potřebuje majonéza nějakou chvíli na uležení, nebo je hned k použití? A jaká je její trpělivost? Díky za radu. Nikdy jsem nedělala, tak bych ráda, aby se mi povedla.
|
adelaide neregistrovaná | •
|
(18.12.2012 11:55:59) Co třeba mrknout do některého z už existujících témat o majonéze? Tady o pár řádků níž, nebo ve vaření a pečení
|
Evik+Šmudla+Šmudlinka |
|
(18.12.2012 13:08:32) nevšimla jsem si, díky. mám starší témata překrytá reklamou na pampersky, je práce pro vraha v nich hledat.
|
|
|
Alternativní kvočna |
|
(18.12.2012 12:28:10) Přiznávám, že se s tím moc nepářu. Když mi zbydou žloutky, dám je do mixéru, přiliju olej (pokojová teplota) a zapnu ten tyčový mixér. Během minutky hotovo.
|
TS Garp |
|
(18.12.2012 15:26:28) Nápodobně, na smažák ještě do toho přidáván lák z okurek a nastrouhanou okurku
|
|
|
Babsi+2 |
|
(18.12.2012 12:43:26) My jsme ji dávali do salátu rovnou, ale musíš mít řádně vychladlé brambory. Trvanlivost bych odhadovala tak na čtyři dny (resp. čtvrtý den po obědě maminka zbytek salátu raději vyhodila, takže nevím,...možná by se dal jíst i pátý den).
|
Evik+Šmudla+Šmudlinka |
|
(18.12.2012 12:51:23) Tak dlouho ho nemíváme - 23. dělám salát, a většinou 25. dojídáme, takže tři dny. Díky moc za radu.
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(18.12.2012 13:41:48) jo pokud se to skladuje v chladu a vejce byla opravdu čerstvá dá se jíst i šestý den respektive, když udělám tatarku, vyhazuji ji po týdnu, pokud zbyde.. to už neriskuju
|
|
|
Horama |
|
(18.12.2012 13:07:11) Co takhle domácí majonéza dělaná tyčovým mixérem?
http://hobby.idnes.cz/domaci-majonezu-vyrobite-za-deset-vterin-za-petikorunu-pje-/hobby-domov.aspx?c=A101222_123748_hobby-domov_bma
|
Michaelas |
|
(18.12.2012 13:17:04) Dělám taky tuhle pětivteřinovou -co ji znám, tak už jsem majonézu ani tatarku nekoupila, takhle ji mám čerstvou a vím, co si do ní dám.
|
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(18.12.2012 13:39:16) já dělám majonézu z celého vajíčka - olej dávám slunečnicový s olivovým nám to nechutná vajíčko mám samozřejmě co nejčerstvější většinou od rodičů odležet to nepotřebuje, salát taky budu dělat v neděli, majonézu do něj rovnou dám
vejci i olej pokojová teplota, já to řeším tak, že dám oboje do teplé vody.. pak prvně umixuju vejce, takvoým tím mixovacím nástavcem a pak pomalu přilévám olej a mixuju až na požadovanou hustotu, dělám dost hustou, pak ji ještě totiž ředím jogurtem a lákem z okurek. cibuli si většinou do ní taky rovnou rozmixuju, neba mě to krájet na pidi kousíčky a když jsou větší v salátu, tak mi to nechutná
|
Evik+Šmudla+Šmudlinka |
|
(18.12.2012 16:12:55) Děkuju moc! To jsou přesně informace, které potřebuju :o)
|
|
|
ChemicalJane + 4 |
|
(18.12.2012 14:08:38) děláme v robotu, z 1 vejce a oleje (poměr teda neznám) se vyšlehá tolik majolky, že ji máme do salátu a i třeba na chlebíčky.. ale teda mě ta majolka nechutná, když ž, tak tatarka, majolku si raději koupím, nevím no, prostě mi to nejede... trvanlivost netuším, to by věděla máma.. ale salát máme většinou max do 26., dýl nám ještě nikdy nevydržel
|
|
Hilly. |
|
(18.12.2012 19:08:02) Nebohíte se salmonely? Jinak věřím, že to musí být neuvěřitelná pochoutka.
|
|
Pišťucha |
|
(18.12.2012 20:10:26) Já dělám z vařeného vejce. používá se jen žloutek a dělá se stejně jako ze syrového - jen je ten žloutek uvařený natvrdo ;-)
Ale sníme ho většinou hned, maximálně druhý den :-D
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(18.12.2012 20:25:10) Dělám ji takto, salmonely se nebojím, děláme ji asi tak 20 let a nikdy nikomu nic nebylo (a vejce máme po celou dobu ze stejného zdroje...). S.
|
|
|