Sam01 |
|
(18.3.2013 9:16:29) Dobré ránko.
Holky mám velikou prosbu. Švagrová chce naučit knedlík. V tom nevidím problém doma knedlíky vařím normálně,ale jde mi o to,jakou mouku máte k dostání v Kanadě.Nerada bych jí poslala recept,který nepůjde udělat. Já používám polohrubou mouku,mléko,vejce a tvrdší rohlíky. Knedlíky mám dobré,ale nevím s tou moukou. Rohlík bych nahradila starší bagetou.
Budu moc ráda za každou radu.
Předem díky.
|
Len |
|
(18.3.2013 9:24:46) Delam knedliky normalne z hladke. Pokud chces kynute, tak dej pozor na typ hladke mouky, nevim, jak to rozlisuji v Kanade, ale v UK na to mame mouku s oznacenim strong, ma hodne lepku, normalni hladka mouka ho ma hodne malo a nekyne.
|
Sam01 |
|
(18.3.2013 9:32:17) Len, na nějaké diskusi jsem našla,že snad něco co se jmenuje Instant Blending Robin Hood by mělo být ekvivalentem k polohrubé mouce. Až v létě pojedu do Kanady,tak to tam prostě vyzkouším na místě ze všeho co je k mání,ale oni chtějí knedlíky hned.
|
|
|
Lída+2 |
|
(18.3.2013 10:14:29) Manželova teta si pro mouku jezdí do CR. Prostě , když tu je koupí mouku.
|
Eva z USA |
|
(17.1.2016 1:30:14) Ceska mouka a jine vyrobky z Cech sezenes na internetu www.slovczechvar.com/.Maji tam i lovecak a dalsi veci.Velice rychle vyrizuji iobjednavky at uz telefonicke nebo pres internet
|
|
|
fillantropus |
|
(18.3.2013 10:58:09) dělám knedlíky z hrubé krupice a dávám do nich instantní droždí a jsou super. Instantní droždí určitě sežene a mouku hrubou asi taky. Pšeničnou mouku.
Já mám: 1 sáček droždí na 500 g hrubé mouky. 200 g rohlíků, 1-2 žloutky 250-300 ml mléka. Dělám je normálně v pekárně, ale tuhle jsem je dělala růčo, pekárna se rozbila a strčila jsem je do mikrovlnky občasně zahřívané na 40 stupňů. Kynuly hodinu. Rohlíky jsem ručně natrhala, jsem moc líná a byly to pravý luxusní houskový. Recept z mé nejlepší kuchařky- vaříme zdravě, dobře a hospodárně.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(18.3.2013 11:51:28) Může dát půlku hladké mouky a půlku semoliny (hrubé semolinové mouky na těstoviny).
|
|
jarma (dvě děti) | •
|
(18.3.2013 12:18:36) neporadím, ale zrovna včera jsem četla tenhle článek, tak to asi nebude jednoduché:
http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59510340-proc-v-anglii-ani-v-cine-neuvarite-ceske-knedliky-aneb-jak-se-mele-ceska-mouka
|
Simeona+3 |
|
(18.3.2013 17:55:43) Na jedné straně beru, že na různé věci je třeba různá mouka, ale myslím že doma upeče sestra klidně i z krupice. Já si teda hrubou mouku na knedlíky i žitnou na chleba dovezla z ČR, ale žiju z toho celý rok, kdybych neměla hrubou, zkusila bych asi míchat hladkou s krupicí jak psala Kudla.
|
|
|
xy | •
|
(18.3.2013 20:47:30) nejsem tedy v Kanade ale v USA, ale treba budou mit v Kanade neco podobneho. Mouka je tu jen hladka pod nazvem All Purpose a tu micham se semolinou, protoze to je nejhrubsi, (krome krupice) co se tu da sehnat. Nekdy pridavam nakrajene dinner rolls nebo jine bile pecivo, ktere neni sladke, ale knedliky jsou dobre i bez nich. Drozdi jsem parkrat videla i cerstve, ale pouzivam susene. Zadny rozdil v tom neni. Knedliky mivam dobre.
|
Sam01 |
|
(20.3.2013 17:41:50) XY, nemohla bys mi prosím napsat ten recept na suroviny co používáš v USA. Našla jsem taky info o té all purpose mouce,ale netroufám si bez vyzkoušení poradit,jak na ty knedlíky. Jsem prostě zvyklá,že tu mám k ruce hrubou i polohrubou mouku.
|
Gabulina,Eliska a Alenka |
|
(21.3.2013 4:30:26) Ahoj, ziju sice v USA, ale suroviny asi budou podobne. Knedliky delam skoro kazdy tyden a vzdycky vyjdou krasne nadychane. Recept je desne jednoduchy, ja jeste navic vyuzivam techniku, takze i prace je minimalni a vysledek perfektni
Testo delam v pekarne, ale rucne to jde taky.
300 ml vody, 1 kavova lzicka soli, 1 cele vejce, 500 g mouky ( 300 g Wondra flour + 200 g All purpose flour) a 1,5 kavove lzicky susenych kvasnic. Driv jsem pridavala i neco jako rohliky - nejlepsi chutove je wienna bread - neco jako ceska veka, ale ted uz to delam bez pridavani peciva a knedliky jsou chutove vyborne. Co jsem se divala na netu, tak v Kanade se Wondra mouka neprodava, ale stejna ma byt Robin Hood Instant Blend flour.
Az je testo hotove a nakynute, tak varim v pare ne ve vode. Ja knedliky delam v parnim hrnci a nebo obcas klasicky na paracku. Paracek je potreba vymazat maslem a nebo sadlem. Pomoucenyma rukama rozdelim testo na 2 dily, uplacam dva knedliky a vlozim do paracku. V hrnci privedu vodu do varu a teprve az vari, tak tam vlozim paracek s knedliky, zakryju poklici a 20 minut naparuju - DULEZTE je , aby se poklice nezvedala !!! Po 20-ti minutach knedliky vytahneme a propichame paratkem a nebo vidlickou, aby unikla para. Pokud se delaji knedliky v parnim hrnci, tak se nadobky vymazou tukem, do kazde nadobky jeden knedlik a nastavi se 20 minut.
Ja nahazim suroviny do pekarny, zapnu program na DOUGH, za 1.5 hodiny vytahnu hotove testo, rozdelim na 2 dily, vlozim do parniho hrnce, nastavim 20 minut, vytahnu nadherne knedliky a nadobi umyje mycka
|
|
Eva z USA |
|
(17.1.2016 1:24:03) po 13 letech ve Washingtonu konecne delam knedliky jako v cechach.Je tu hrozny rozdil v mouce a tak se stale ucim.Delam knedliky z all purpolse nebo z Wondry.Nejlepsi jsou z Wondrya, cerstveho drozdi (objednavam na internetu) ,vejce ,spetka cukru,sul, vlaznou vodu,veku nakrajenou na kosticky.Necham vykynout a varim v osolene vrouci vode 30minut.Muj muz tvrdi ze jsou daleko lepsi nez ze suseneho drozdi, proto si vzdy objednam 2-3lb a necham v lednici,vydrzivelice dlouhoKdyz jsou dobre zabalene i 6 mesicu.Snad jsem trochu prispela svou radou.Preji dobrou chut
|
|
|
|
|