Re: Výroba knedlíku v Kanadě
Ahoj, ziju sice v USA, ale suroviny asi budou podobne. Knedliky delam skoro kazdy tyden a vzdycky vyjdou krasne nadychane. Recept je desne jednoduchy, ja jeste navic vyuzivam techniku, takze i prace je minimalni a vysledek perfektni
Testo delam v pekarne, ale rucne to jde taky.
300 ml vody, 1 kavova lzicka soli, 1 cele vejce, 500 g mouky ( 300 g Wondra flour + 200 g All purpose flour) a 1,5 kavove lzicky susenych kvasnic. Driv jsem pridavala i neco jako rohliky - nejlepsi chutove je wienna bread - neco jako ceska veka, ale ted uz to delam bez pridavani peciva a knedliky jsou chutove vyborne. Co jsem se divala na netu, tak v Kanade se Wondra mouka neprodava, ale stejna ma byt Robin Hood Instant Blend flour.
Az je testo hotove a nakynute, tak varim v pare ne ve vode. Ja knedliky delam v parnim hrnci a nebo obcas klasicky na paracku. Paracek je potreba vymazat maslem a nebo sadlem. Pomoucenyma rukama rozdelim testo na 2 dily, uplacam dva knedliky a vlozim do paracku. V hrnci privedu vodu do varu a teprve az vari, tak tam vlozim paracek s knedliky, zakryju poklici a 20 minut naparuju - DULEZTE je , aby se poklice nezvedala !!! Po 20-ti minutach knedliky vytahneme a propichame paratkem a nebo vidlickou, aby unikla para. Pokud se delaji knedliky v parnim hrnci, tak se nadobky vymazou tukem, do kazde nadobky jeden knedlik a nastavi se 20 minut.
Ja nahazim suroviny do pekarny, zapnu program na DOUGH, za 1.5 hodiny vytahnu hotove testo, rozdelim na 2 dily, vlozim do parniho hrnce, nastavim 20 minut, vytahnu nadherne knedliky a nadobi umyje mycka
Odpovědět