MUMIE |
|
(8.12.2013 9:48:25) Na netu je jich hodně a celkem se liší. Tak nevím, který vybrat. Někde jsou psané do těsta ořechy, někde mandle. Někde je skořice, někde není. Tak bych chtěla nějaký ověřený recept.
|
angrešt |
|
(8.12.2013 10:08:18) Původní těsto je mandlové bezé, ale v pozdějších variantách se běžně používají i ořechy, ale třeba i mák, a dokonce se někdy místo bezé používá piškot. Skořice v původní variantě není, ale existují i varianty se skořicí.
Krém původně máslovo-žloutkový ochucený vanilkou + buď koňakem, nebo třešňovicí. Ale dnes se často dělá jen vanilkový bez alkoholu, nebo i ořechový apod.
Recept přímo nemám, ale z těch, co máš, bych vybrala recept s mandlovým těstem, bude se nejvíc blížit originálu.
|
|
Renda | •
|
(8.12.2013 10:40:48) http://www.labuznik.cz/recept/dort-esterhazy/
Já ho dělám podle tohoto receptu,je výborný.
|
angrešt |
|
(8.12.2013 10:56:56) Ten vypadá velmi autenticky
|
|
|
|