| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Recept na Šumavu z domácí pekarny

 Celkem 12 názorů.
 Kahlan+5 


Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:00:32)
Ahoj

Mam novou pekárnu a potřebovala bych poradit s receptem na Šumavu. Našla jsem jeden na dame, ale děla se ze 4 druhu mouky, a ja mam bohužel k dispozici pouze chlebovou psenicnou číslo 1050, zitnou hladkou a spaldovou, jiné tu nesezenu. Myslíte, ze se dá z těchto druhu Šumava upéct? Už jsem zkoušela chleba podle Františka, ale ten mi moc nevykynul, stejne jako těsto na buchty, proste těsto kyne málo- muže to byt hodně tvrdou vodou? Mam přidat víc droždí? Moc dekuju za rady!
 Katka. 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:13:20)
Používej klasické droždí, ne sušené.
Spaldova mouka na Šumavu rozhodně ne.
Mám recept na Šumavu taky ze 4 druhů mouky.
 adelaide k. 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:34:40)
Šumava je pšenično žitná, cca 60:40, takze dvě mouky stačí :-) jinou radu nemám, peču v troubě a z kvásku.
 Kahlan+5 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 23:02:19)
Adelaide, mas někde ozkouseny recept? Osatku mam, takže pect v troubě není problém...kvasek bych mohla od někoho sehnat, ale nevím, jestli nechcipne:-)
 Lída 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(23.2.2015 19:51:01)
Kvásek běžně vydrží v ledničce týden. Když jsme byli na dovolené, tak vydržel i 2 týdny.
 úča 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:39:49)
Šumava je kynutá kvasem. Z droždí ji neuděláš.
Já dělám v pekárně, recept jsem psala předevčírem na diskusi o domácím chlebu.
 adelaide k. 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:41:45)
Účo, pekárny s tím nemají problém tak hádám že doma to taky půjde :-)
 úča 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 23:17:19)
Tak já jsem myslela tu šumavu, jaká se dělala z kvasu před dvaceti a více lety. To, co se prodává jako šumava dneska, asi není moc důvod pokoušet se vytvářet doma, myslím.
 Katka. 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 22:43:16)
Chleba dělám z kvasu, ale na vše ostatní dávám čerstvé droždí.
 Kahlan+5 


Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 23:48:09)
Uco, kde je ta diskuse, tady na rodině?
 úča 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(22.2.2015 23:53:41)
http://www.rodina.cz/nazor18035313.htm
Poměr pšeničné a žitné mouky jde klidně posunout.
 Šumava 
  • 

Re: Recept na Šumavu z domácí pekarny 

(23.2.2015 13:52:09)
Ja delam drahne let nejaky recept na Sumavu taky myslim z damy, taky 4 druhy mouky, v domaci pekarne, kvasek nedelam. Hodim ti recept, ale podle nalady menim pomery, oproti originalnimu receptu davam psenickou chlebovou a zitnou presne na poloviny, tj kazde po 250 g a celozrnnou davam mnohdy jen zitnou. Ale chce to krapet vic vody, treba 10-20 ml, je treba vychytat. Taky pridavam ruzne druhy seminek.
360 g psenicne chlebove, 140 g chlebove zitne, 75 g celozrnne psenicne a 75 g celozrnne zitne, 4 g suseneho drozdi, 3 zarovnane lzicky soli, 1 lzicka cukru, 3 lzice oleje a 1,5 lzice jablecneho octa, kmin.
A jinak kdyz mi nejaky druh mouky chybi, tak nahrazuju ostatnima. Ale to je lepsi u toho hneteni pak stat, at muzes osefovat konzistenci, bud pridanim mouky nebo vody.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.