Berda-Berda |
|
(18.3.2016 17:48:05) Vybiram pomaly hrnec, na zaklade nekolika kladnych doporuceni Bionaire, pro nasi rodinu ten nejvetsi 5,7l. Ted jsem ale narazila na novinku "pomaly a multifunkcni" hrnec, ktery umi navic smazit, pect, varit na pare. Jako vyhodu uvadeji, ze se maso nejdrive osmahne/ zatahne a pak se teprve pouzije funkce pomaleho hrnce. To mi pripada logicke, navic by se po vareni mohla zapnout funkce na peceni, aby se udelal kurcicka. Prijde mi divne, ze u pomaleho hrnce nikdo tyto funkce nepostrada, nevadi ze se maso nezatahne, cibulka neosmazi? Na tom pomalem hrnci je mi sympaticka vnitrni keramicka nadoba, ten multifunkcni hrnec ma vnitrek z liteho hliniku. Cenovy rozdil je asi 1300,-. Co si o tom prosim myslite, pouzivate nekdo? Uzivatelky pomalych hrncu, dopekate kurcicku v troube, nebo cibulku na panvi? Diky moc za rady!
|
lampetra |
|
(18.3.2016 18:03:12) POužívám často, kůrku udělá, třeba hovězí pečuje v něm. Když dusím třeeba burgundské hovězí, stejně ty suroviny opékám samostně dopředu, takže i tady. Používám ho často, několikrát týdně.
|
Berda-Berda |
|
(18.3.2016 19:01:04) Lampetro, takze mas pomaly hrnec a nejdriv vse orestujes vedle a pak teprve das do hrnce? Nebo mas ten multifunkci? Diky!
|
lampetra |
|
(18.3.2016 20:37:25) Mám ten největší bionaire. Dělám to s předopečením i bez něho, jak kdy. Jak píše kronika, třeba i ty koule do rajské nebo jiné omáčky jsou dobré. Dělá se to jakoby ve vlsatní šťávě. Pomalím třeba i kuře - je pak výborné do salátů nebo třeba kuskusu. Nemá jenom z PH kůrku, ale má výrobnou chuť a je tanaté, takže kůru oželím, resp. bych ho mohla vrznout do trouby a kůru by mělo, ale na to jsem líná a většinou spěchám. Protože vařím v PH ve spěchu - ráno to tam dám a večer máme večeři. Nejvíc jim doma chutná kližka pečená v PH, tu ani nedopékám v troubě a je super.
|
|
|
|
Černá kronika |
|
(18.3.2016 19:06:55) Jsem ve FB skupině Pomalý hrnec a zdravé vaření. Je tam spousta rad, receptů, fotek, diskuzí ohledně typů pomalých hrnců atd. Četla jsem tam, že pouze pomalý hrnec je lepší než multifunkční, byť se nabízí opak. U dražších pomalých hrnců jsou nádoby, které se dají dát na sporák i do trouby, v podstatě se od těch levných liší jen tou nádobou a případně časovým spínačem. Takže asi bych si koupila kvalitní pomalý hrnec. Zrovna v neděli budu pomalit vepřový vrabce. Do zlatova na kousku sádla osmahnu cibuli (to dělám v kastrůlku na sporáku), promíchám v pomaláči s masem, ani nepodlívám vodou a toť v podstatě vše, ono to udělá trochu pečený povrch i v tomto levném pomaláči, to maso je něco mezi vařeným a pečeným, nám to takto chutná a není to tak mastný, jako klasický vrabci z trouby. V PH dělám tak jednou týdně. Výborný jsou z toho koule z mletýho masa, buď je hotový nahážu do omáčky (koprovka, rajská, okurková), nebo tvaruju šišky, na ty přidám osmahlou cibulku a pomalím čevabčiči, taky to udělá lehce opečený povrch. Mletý používám pomletý vepřový plecko. Zatím stále taky experimentuju a chodím pro rady na FB.
|
Berda-Berda |
|
(18.3.2016 19:21:43) Diky moc kroniko, kouknu na te FB. Uz se na nej hrozne tesim
|
borovice + 5 |
|
(18.3.2016 21:59:35) máme pomalý asi půl roku a vařim v něm docela často
|
|
|
Markéta |
|
(19.3.2016 6:49:36) Vrabci na sadle v diskusi Zdrave vareni?
|
TiNiWiNi |
|
(19.3.2016 7:00:07) Hele, na hlavni strance je super clanek o zdrave vyzive a lidech, kteri ji propadli. Myslim, ž e se ti nebude moc libit...ale snad pochopis souvislosti.
|
Markéta |
|
(19.3.2016 15:05:59) Me jsou clanky o vyzive celkem sumak, jim vsechno, ale nedelam si iluze, ze je krkovice zdrave jidlo
|
|
|
Černá kronika |
|
(19.3.2016 8:09:43) Vrabce dělám z krkovice a jistě si dovedeš představit to "velké" množství sádla, na kterým chci zezlátnout jednu cibuli.
|
|
|
|
Berda-Berda |
|
(18.3.2016 23:42:22) Tak uz jsem moudrejsi z diskuse na FB, pokud jde hlavne o pomale vareni, tak je pry lepsii pomaly hrnec nez ten multifunkcni. Me byla ta keramicka nadoba stejne sympatictejsi nez ta hlinikova Cau borovice!
|
|
Alfonsss |
|
(19.3.2016 4:54:39) Kůrčičky nepotřebuji a vepřové koleno v pomalém hrnci je naprosto nepřekonatelné.Mám ten nejlacinější, dvourychlostní, bez časovače, ale s keramikou, ta MUSÍ být. Nahážu páté přes deváté do hrnce, dám tam trochu vody nebo piva, vína atp., zapnu, lehnu a vařím. Je to vždycky dobré. Kdo potřebuje časovač může použít extra zásuvkový časovač. Hrnec je jeden z nejlepších spotřebičů, ke kterým patří ještě remoska.
|
Černá kronika |
|
(19.3.2016 8:06:10) Koleno máme vyzkoušený a závám ti za pravdu, že je vynikající.
|
Jess+3 |
|
(19.3.2016 11:45:51) Kroniko, a jak to koleno delas? Koreni, podlivas?
K tematu. Mam ten nejvetsi PH a jsem nadsena. Momentalne delam vyvar a ten vecer bude!
|
Černá kronika |
|
(19.3.2016 21:25:31) Nepodlévám, jen vytřu hrnec mokrou rukou a vložím mokrý /omytý/ koleno, který jsem osolila a okmínovala. Dobrá je i dospod syrová cibule. S česnekem nám z PH moc nechutnalo.
|
|
|
|
|
*Aida* |
|
(19.3.2016 21:22:17) Pomalý hrnec je nej. Pro mne je tam důležitý časový spínač, protože když se zdržíme, tak se to vypne a udržuje se to teplé. Kamarádka má bez spínače a už to párkrát měla vysušené, když třeba zůstala někde viset.
|
januska.1 |
|
(20.3.2016 5:52:57) Spinac neni dulezity.Vzdy tam jde napojit zasuvka s casovacem.☺
|
|
|
|