Filip Tesař |
|
(9.6.2016 14:30:58) Mě prostě u nás chyběj podniky, kde se dá vydatně a dobře najíst, s výběrem třeba z pěti jídel, za slušnou cenu a bylo to dobrý a člověk přitom nemusel
Mám pocit, že u nás jsou tři základní druhy: klasická hospoda, klasický menu (guláš s pěti...), pak dražší podniky, kde jsou často různý recepty typu něco na ten a ten způsob se tím a tím, kdy tomu občas vůbec ani nerozumím, ale stejně to občas není nic moc, ale možná steaky se už naučili dělat? No a pak třetí, takový lepší bufáče s výběrem víceméně a la školní jídelna.
|
Filip Tesař |
|
(9.6.2016 14:42:41) No jo, ještě aby to bylo chutný... Jsem hroznej, já vím.
|
Filip Tesař |
|
(9.6.2016 15:23:47) Já ani nejsem na něco nijak zvlášť vysazenej, ale fakt je, že v českejch kuchyních se děsně málo používá zelenina. Nemyslím obligátní dvě kolečka okurky na talíři, myslím při vaření. A když, tak kvalita bejvá dost diskutabilní, nakupujou to snad kolektivně v Lidlu v akci nebo kde. Omlouvám se dobrejm kuchařům a tobě taky, nejspíš se vymykáte.
|
Filip Tesař |
|
(10.6.2016 10:24:30) "Muzu ti z praxe potvrdit ze zeleninova jidla a salaty se prodavaji nejmin"
No jo, to je holt tak, když zelenina v kuchyni znamená buď zeleninový jídlo nebo salát. Znám spoustu výbornejch jídel, který jsou z masa a zeleniny (a nemyslím tím minutku s připlácnutou broskví), jsou výborný díky tomu, že se chutě masa a zeleniny prostě doplňujou. Ale to je prostě můj problém s českou kuchyní. Nemyslím teď až tak nějakou tradiční gastronomii, už jenom proto, že ta je z větší části zapomenutou minulostí - prostě je to můj problém s českým gastronomickým ostrovem, ve kterým je zvykem servírovat a objednávat si hlavně určitej typ jídel, na který moc nejsem.
Prostě si na tom nijak zvlášť nepochutnám, a tak pak ani nemám moc proč do těch restaurací chodit, kromě případů, kdy jsem někde ve městě a mám velkej hlad. Nakonec do galerie bych taky nešel třeba na výstavu reklamních prospektů, i když některý můžou bejt moc hezký
|
Ropucha + 2 |
|
(10.6.2016 15:50:16) "Prostě si na tom nijak zvlášť nepochutnám, a tak pak ani nemám moc proč do těch restaurací chodit"
Pro mě má restaurace smysl v tom, že se nemusím zabývat přípravou jídla (ať už vařit teplé jídlo, nebo mazat a balit hromadu chlebů), a v tom, že je to relax a společenská záležitost - sedneme v klidu kolem stolu jako rodina, případně s přáteli, a bavíme se, zatímco někdo se o nás postará. Na cestách a výletech to beru i jako součást poznávání daného místa.
|
Filip Tesař |
|
(10.6.2016 15:57:47) Ale ano, to chápu. Ženská to navíc v 90 % případů vnímá ještě výrazněji.
Myslel jsem to tak, že nemám moc důvodů chodit tam bez potřeby tohohle typu (vejlet apod.), přijde mi to jako za moc peněz málo muziky.
|
Ropucha + 2 |
|
(10.6.2016 16:08:59) Filipe, tak to ano, s tím souhlasím zase já Jít do restaurace čistě jen kvůli tomu, že si chci dát jejich jídlo a žádné jiné, to se mi stává jen výjimečně u pár podniků. Jako masožravec a milovník různých stejků, grilovaných fláků a burgerů bych jich možná měla vyhlédnutých víc, takové věci se v poslední době hodně dělají, ale maso nejím.
|
|
|
|
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(9.6.2016 16:17:38) Filipe, souhlasím s tvými postřehy. Také mi u nás chybí to, že vejdeš do úplně obyčejného venkovského podniku a dostaneš skvělé jednoduché jídlo z čerstvých lokálních surovin. Žádné levné polotovary, žádná módní kuchyně a složité úpravy rádoby hogo fogo, ale jídlo jako od babičky.
|
Binturongg |
|
(9.6.2016 21:00:48) Juliett - to je právě ta naivní představa, že vařit z lokálních surovin je super a levné
|
Ropucha + 2 |
|
(9.6.2016 21:19:17) Binturong, já nemám na mysli žádné farmářské bioprodukty, ale úplně normální české potraviny. Nemyslím si, že by běžná tuzemská zelenina byla nějak závratně drahá. Namátkou co mě napadá - např. pyré z brambor a kořenové zeleniny by bylo nějak likvidačně drahé oproti práškovému polotovaru?
|
Binturongg |
|
(9.6.2016 21:31:27) Anett - takovéhle vychytávky vaří třeba v těch Řetenicích -Hotel Zlatý Potok, jak mají hvězdičky od Pohlreicha... Ale je fakt, že do stovky se nevejdeš.
|
Ropucha + 2 |
|
(9.6.2016 21:39:22) Binturong, ano, tam jsme jedli ještě před Pohlreichem, za původního názvu. Objeli jsme tehdy pár beznadějně vyhlížejících podniků v okolí, než nám padlo do oka toto. Dokonalost si představuji ještě trochu jinak, ale na české poměry to bylo hodně fajn. Určitě bych se tam vydala znovu, kdybych se ocitla v těch místech.
|
Binturongg |
|
(9.6.2016 21:46:01) Anett - oni ještě trochu upgradovali
Jíme tam cca 2x do měsíce, v zimě i častěji, protože i v zimě můžeme být venku (kvůli synkovi, který by mohl rušit ostatní) - mají každý týden jiné menu, v nichž se některá jídla různě opakují. Doporučuji nudle staré Blažkové, cokoli s knedlíkem, polívky, cokoli ..., knedlo, zelo, dále pak umí dobře pracovat s kroupami, pohankou a jinými přílohami a naprosto špičkově umí kachny -od pečeně po medailonky. A z velikonočního menu jsem řvala nadšením
Ale ještě jedna dobrá rada, která platí obecně i pro ty nejdražší podniky - je dobré tam nelézt v plné sezóně, a pokud už to jinak nejde,tak ne v exponované časy typu sobota, neděle 12-14h atp. Člověk tím předejde čekání a dalším drobným chybám, které se dějí všude, když mají frmol
|
|
Ropucha + 2 |
|
(9.6.2016 21:51:07) Binturong, tak to ráda čtu, alespoň jedno místo v Čechách by tedy snad mělo být tutovka Škoda, že jsou to takové výjimky a není možné přijet kamkoliv a spolehnout se, že bude slušná úroveň všude.
|
Binturongg |
|
(9.6.2016 21:54:38) V létě ještě rádi využíváme kiosek v kempu Antýgl. Fakt teda nedoporučuju dávat si tam smažák a jiné prefabrikáty - je to kiosek - ale v grilování je pán nepřekonatelný a spousta čerstvé zeleniny k tomu
|
|
Binturongg |
|
(9.6.2016 22:01:39) Šuplík - pak ještě často jezdíme na Horskou Kvildu - Hotel Rankl. Samoobsluha - typicky česká kuchyně, ceny v podstatě lidové, kvalita odpovídá cenám, ale nám tam vždy chutnalo, pivo, limo, kafe naprosto v pořádku a venku skvělé posezení a hřiště
|
|
Binturongg |
|
(9.6.2016 22:03:43) A s oblohou ke grilování se pán vyloženě mazlí Navíc oceňuju, že si tam za nějakých 30 nebo 50Kč můžeš nabrat čerstvou zeleninu dle gusta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|