Eudo |
|
(9.5.2017 12:13:42) ja je varim z hladky mouky, protoze tady se jina neprodava.
V poslednich letech, kdyz je u nas zravcu na Vanoce mnozstvi, si je uvarim a zmrazim v siskach. Pak je vytahnu, necham "skororozpustit, nakrajim na kolecka, krasny pravidelny, a nahreju v mikrovlnce. Jelikoz v kuchyni nemam pri tehle akci rada pomocniky, jeste nikdo neprisel na to, ze je nevarim cerstvy.... ale jen si pochvalujou, jak se povedly.
|
Len |
|
(9.5.2017 12:17:51) Eudo, ja si vozim specialne hrubou mouku z CR, protoze jen z hladke mi moc veci nechutna, ma to uplne jinou strukturu. Ale ty knedliky zrovna jen z hladke jdou dobre (delam tedy nekynute, s praskem do peciva).
|
Eudo |
|
(9.5.2017 12:42:31) Len, ja vim. Ja si ji nevozim, protoze zas ty knedliky tak casto nejime, a ted posledni leta jezdim jen s prirucnim zavazadlem a nevozim si nic. Varit jsem umela ohrat burty, kdyz jsem sem prisla, a posleze podle kucharky jsem doma vic nez pulku prisad nemela, tak jsem zacla "experimentovat". Kdyz se to povedlo, rekla jsem, ze to je cesky jidlo... Deti maji rady ovocne knedliky a bramborovy placky, jenze tady jsou i jiny brambory, ze kterych jsou ty placky tvrdsi. Ted rikaji vnoucatum, ze vod babicky se nemuze ocekavat dvakrat stejny jidlo, protoze babicka si nepamatuje, co dotoho dala. A presto mame oblibena jidla.....
|
Len |
|
(9.5.2017 12:54:31) Eudo, ja hlavne nemam rada pecivo z hladke mouky, o knedliky mi ani tak nejde, ale pecu porad a tak mam zasobu. Kdyz dojde, tak pecu uz jen anglicke recepty. Brambory jsou na samostatne tema. Z domova jsem varit umela, ale prave ty suroviny me predelaly na kucharku anglickou, cesky jime docela malo a kdyz, tak prave ty knedliky (ktere jsem z domova neumela, protoze moje maminka je nema rada, takze je vari minimalne a z pytliku, nebo kupuje hotove).
|
Eudo |
|
(9.5.2017 13:15:51) Tady se pece z hladke mouky a z ruznych smesi (ted posledni leta). Jelikoz jsem nic neumela, tak mi to neprislo. Behem let jsem si vymyslela nase oblibene pecivo, mistni pecu taky nekdy, ale to spis umeji deti. Ted mi vlastne pecivo z hrube a polohrube mouky nechutna zas tak moc. Oblibene zemle, kterym deti rikaly "maslaky" a "sejraky", chutnaji jinak, kdyz je pecu u dcery v Rakousku a vlastne nezmizej tak rychle, jako kdyz je pecu tady. Ani mne zas moc nechutnaji. Deti taky nevari a nepecou podle receptu, vari zdrave, ryby, zeleninu, ekologicke (=z domova to ani nemaji, ze jo). Zvlast syn vari vyborne, na Univerzite na koleji dal dohromady skupinu bydlicich a sefoval jim - varili lacina jidla pro kolem 100 bydlicich vecere a krabicky, cili se tim taky on i jeho slecna uzivili (tady neni menza). Tvrdi, ze varil "moje" jidla, teda nevim asi jaky. Ja se ted ucim delat rybi jidla, aby se mi ryba nerozpadla, protoze oni o maso zas tak nestoji.
Ale tema bylo o knedlikach, ze jo.
|
|
|
|
|
|