Re: Ke článku: Být, či nebýt vegetariánem?
O zdravé výživě se na Rodině dost diskutuje, takže další příspěvek do diskuze. Víte skutečně, co jíte? Chutnají Vám párky? A víte, jak se vyrábějí? Nedá mi to, abych zde neuvedl následující:
Malá chuťovka pro milovníky "obyčejných" párků
Následující receptura na obyčejné párky byla získána od nejmenovaného pracovníka jedné rakouské firmy, která vyrábí uzeniny na objednávku a podle cenových požadavků supermarketů a hypermarketů v ČR. Pokud byste v receptu marně hledali maso, nespletli jste se, skutečně tam žádné není.
Receptura na 100 kg výsledného produktu:
15 kg SEPARAT (kostní moučka - byla zvířátka před zpracováním kontrolovaná na BSE? MVČR a STS jistě rádi doloží odpovídající certifikáty ;-)
26 kg SÁDLO
10 kg KŮŽOVÁ EMULZE
6 kg A-GEL (chemie)
6 kg ŠKROB
22 kg LED (strouhaný pro spojení směsi)
1,9 kg SOLI
2 kg SÓJA
1 kg EMULGÁTOR
1,1 kg KOŘENÍ a BARVIVO
Výsledkem je 100 kg růžovoučkých párečků.
Dobrou chuť Vám přejí "SPOJENÉ KAFILERIE, a. s."
Zaslal J. D., člen ohz. Děkujeme.
Zdroj www.ohz.cz (Stránka Ochránců hospodářských zvířat), 5.4.2001
Já už několik let párky ani salámy nekupuji (snažím se jíst zdravě), ale po přečtení této receptury se mi chtělo zvracet. A upozorňuji, že to není žádný vtip!
Odpovědět