Re: Je to těžké pro všechny
Já bych neřekla, že se kuchařkám ve školkách nechce vařit zdravě. Moje mamka byla kuchařkou ve školce řadu let (teď je na důchodě) a vařila zdravě. Takže mívali luštěniny, zeleninu, krupoto(rizoto ale z krup), ovesné kaše, na svačiny mrkvové pomazánky, zelenina, ovoce a pod. Pomazánky sice byly z ramy, ale z másla se dost blbě dělají a sama si neumím představit, jaký základ pro pomazánku použít, aby to nebylo drahé. Nemyslete si, ono těch peněz fakt není moc. Samozřejmě bylo i maso a omáčky a taky ty kynuté knedlíky se segedínem. Ale bylo to tak nějak vyvážené. Je fakt, že to byla malá školka, mamka si plánovala jídelníčky sama a protože sama zdravě jí, tak se to snažila zařadit i do školky. Ale třeba celozrnné pečivo byl trochu problém, protože když předškolákům vypadnou zuby, tak ho nepokoušou a rodiče platí svačiny proto, aby se děti najedly. Ale jinak si myslím,že to jde. Jenže ve větších školkách skládají jídelníčky vedoucí jídelny a kuchařka musí vařit podle plánu. A pokud většina rodičů vede své děti ke knedlíkům, tak se holt školka přizpůsobí většině. Je to holt o lidech a to o všech. Nejen o lidech ve školkách...
Odpovědět