Re: Laryngitida
Ahoj, náš mlaďásek to měl poprvé jako 10 měs. mimino,
to jsme ustáli jen s pohotovostí a čípkem. Pak se mu to opakovalo - většinou na jaře, ale jednou i vplném
létě - tak ca 2x do roka. Ve třech letech jsme skončili v nemocnici - den na jipu a pak s inhalacemi na normálním pokoji asi týden. Potom to začalo ustupovat, tak ca 1x ročně a zhruba od pěti je pokoj. To je podle lékařky typické, že to končí tak ca v 5 letech. Pak už to taky není tak nebezpečné,
protože jak dítě roste, zvětšuje se dýchací trubice a
dítě se už při záchvatu nedusí. Dávali jsme promethazin sirup a kalcium v sirupu, dýchat studený vzduch a hodně pomáhají inhalace vincentky. Koupili jsme zvlhčovač vzduchu, ten taky dost pomohl. Může a nemusí to být i alergického původu, každopádně je to rychlovka a vždycky to přišlo tak ca ve 2-3 v noci. Já jsem pak vypozorovala, že večer před tím už většinou Péťa trošku chraptil. Mám pocit, že první dva dny na Péťu nezabíralo skoro nic, a i pak trvalo dlouho než se z toho stal vlhký kašel a začal odkašlávat. Ale on obecně trpí spíš na suché kašle,
takovéto dlouhotrvající zahlenění skoro neznám. Nedá se říct s určitostí, že se to bude u vás opakovat, ale pravěpodobnosti je vysoká. Mají to prý někdy ještě i děti ve dvanácti letech. Je lepší pro tvůj klid a tím radši alespoň zajet na pohotovost, i když já už jsem pak celkem odhadla, jestli to na bakloně rozchodíme anebo pojedeme.
Kažpopádně to přejde a bude pokoj.
Odpovědět