29.6.2009 11:50:52 andie77
Re: Maminky jedinacci
"2. Teď dospělá budu na péči o ně sama. Sama vydělávat na péči, kterou budou potřebovat, nebudu se mít s kým u nich prostřídat apod. Fakt skvělej výsledek toho "dali jsme dítěti všechno". A všechno mi nedali - nedali mi sourozence, nedali mi možnost se naučit vycházet s více lidma v domácnosti, trénink v toleranci, nenaučili mě, že každý potřebuje chvíli pro sebe a tak ho nebudem furt otravovat - to se učím celej život za pochodu."
-----------------------------------------------------
Jen mě napadá - s tím "být sama a vydělávat na péči" - já si nedělám iluze, že všude by byla taková idylka mezi sourozenci a na půl hradili péči o rodiče a poctivě se střídali ve všem potřebném kolem nich. Znám případy, kdy jsou dva - ale jeden řekne, nemám peníze, ty brácho, vyděláváš víc, tak to rodičům kup.
A co se týká vycházení s více lidmi v domácnosti, tak tři lidi (otec, matka, dítě) na "kolektiv" stačí, ne?
Mě teda nerozmazlovali, nic moc nedovolovali, musela jsem doma uklízet a kmitat, ač věta "dali jsme ti všechno" taky probíhala.
Trénink v toleranci a svůj prostor každý měl, takže pak jsem ani dál v životě nebyla překvapená, že to tak chodí.
Odpovědět