ahojky, mám děti 15měsíců od sebe. tedkom zpětně když na to koukám byl to záhul. Tomik už teda krásně chodil, běhal a docela se sám i najedl, což bylo super. Terinka měla první měsíce dost veliký problémy se spaním, nemohla usnout v postýlce, takže sme museli někdy i 4x denně ven, aby usnula...naštěstí spala většinou jen tak půl hodky, takže to sme pak šli zase domů (byla zima). no a pak se napapala, pak šel spát tomášek (do 1,5 spal tak 2x-3xdenně), takže s terinkou sem si hrála, pak šla spát, probudil se tomášek, najedl se ... terinka se taky zachvilku probudila (vzpomínám že terinka tehdá spala v kuchyni a já čekala s teplým obědem v termo tašce a příborem v obýváků na tomáška) no a pak se šlo třeba ven.
ale jinak tomášek pořád koukal na terezku a chtěl ji mít pak i v postýlce. vždycky sem se snažila dělat vše kolem terzky zároven s tomáškem, společně sme se o ni starali, dávali mlíčko (i on dostal do flašky), nechávala sem proto dýl flašku i dudlík, protože to měla terzka, aby nevznikali zbytečný konflikty.
no byl to docela někdy boj. někdy v obchodě sem si vzpoměla že sem se včera nemyla a nečistila zuby a ani nevím jak vypadám, protože sem neviděla zrcadlo), domácnost stála ladem, stihlo se akorát jen vysát a myčka.
pořídili sme si i tandem a mohu opravdu jenom doporučit.
a protože tomášek byl hodně spací a terinka zase ne, podařilo se mi že v 7měsícách terinka spala až po obědě (dřív byl v 11hodin) zároven s tomáškem , takže od té doby mají stejný režim.
terinka začal brzo chodit takže v 10měsícách capkala sama po bytě, takže já jsem začala konečně dopoledne vařit a poklízet. takže to začalo být už super.
no a nyní ..jsou děcka jako dvojčata, jeden bez druhýho se nehne nikam, pořád si spolu hrají, samozřejmě i dohadují, ... ale je to paráda. spolu se už nají, spolu chodí na nočník, staví kostky,....
přeji hodně trpělivosti a lásky
hanka