Re: Slovenský čuvač
Oni si to plemeno vybrali právě proto, že bude dobře hlídat. A taky někde v nějaké chytré knížce našli, že nepotřebuje tolik zaměstnávat jako třeba berňák - o tom uvažovali před tím. Ta hlídací funkce je pro ně prostě hlavní, ale neuvědomujou si podle mě dost, že tím nutně získají psa s dost podstatnou ostrostí...
Navíc znají našeho zlaťáka a bohužel si nejspíš tak trochu malujou, že to bude podobný. Se ale pletou, že
Podobný to bude, ale jen vizuelně...oni jsou to takový přerostlý a trochu nevyvedený zlaťáci
CHJO, tak nevim, jestli se mi ještě podaří je odradit - nechci jim do toho kecat...ale mají pozemek společný s babičkou a dědou a já se tam pak budu bát posílat děti...jestli třeba bude jejich pes pak nějak děsně chránit jejich děti
A to švagr říkal, že by ho stejně zavíral, když tam třeba děti budou mít kamarády - takže když tam pak budou naše děti na týden, tak toho psa na týden zavře?
A při tom si umim představit, že jsou to úžasný zvířata - jen prostě jde o to, kolik člověk na začátku investuje času...a na to oni nejsou připravený a nejsou nejspíš ani ochotný se mu věnovat tolik, kolik by potřeboval
Odpovědět