Re: Slovenský čuvač
Máme slovenského čuvače bez PP tři roky. Chtěli jsme ho kvůli hlídáni a že má rád děti - máme dvě - 5let a 1rok.
Bohužel, manžel sliboval cvičit psa, ale nakonec se mu věnuje málo a já se snažila na začátku chodit aspon na ty procházky, se dvěma dětmi už je to horší - nevím koho dřív hlídat. Takže je bez výcviku a nejspíš jsme měli štěstí, ale je to hodný pes. Manžela poslechne, mě míň. K dětem je trpělivý, k cizím většinou přátelský, teda pokud to jsou lidi, kteří jsou s náma, úplně k cizím je nedůvěřivý a několikrát i na ně vyjel, takže v tomhle mu nevěřím. A když je nás hodně na zahradě, tak ho na chvíli zavřem do kotce, jinak je pořád pustěný a neutíká, jenom asi 2x, ale to jsme neměli zavřenou branku omylem. Jsme s ním spokojeni, co mi nejvíc vadí, taky když líná, jsou všude chlupy, i když češeme, tak celý květen nám po zahradě lítaly chuchvalce chlupů.
Tady v okolí má malokdo psa s PP a v tomhle teda nevidím problém. My jsme si ho brali z hor Beskyd, kde jeho matka doopravdy hlídala ovce a pocházela ze slovenska přímo ze salaše, je bez PP, ale majitelé ji chtěli, aby nebyla nějak degradována, jako že když je to bez PP a těch psů málo....
No prostě záleží i na konkrétním psovi a jeho povaze, my jsme spokojeni. I když jak je obrovský, tak se někdy rozběhne - třeba na jedoucí kolo za plotem, tak nehledí kolem a klidně by děti povalil, takže to musíme hlídat, zvlášt u toho našeho mladšího.
Odpovědět