18.8.2009 20:04:27 Gerberka1
Re: Jak naučit pětiměsíční dítě na dudlík
Ahoj,
píšeš sice, že jste vyzkoušeli všechny tvary, materiály...ale přesto se zeptám - zkusili jste i ten absolutně obyčejný takovou tu kytičku tvar jako bambuli?? To byl jediný, který mi oba synové byli ochotni dudlat - u všech ostatních byl problém, že jim "vypadávaly" z pusy, takže nic, jenom takový ten úplně obyčejný, hlavně žádné anatomické tvary - ty byly u nás nejhorší a okamžitě letěly ven.
u prvního jsme bez dudlíku vydrželi do 2 měsíců, ale byla to hrůza, zvykl si na prst v puse a tak jsme u něho byli přivázaní a to takhle s tím prstem usínal třeba i 2 hodiny, aby potom 30 minut spal - katastrofa....moje mamka se na to už nemohla dívat a koupila ten obyčejný a vyhráli jsme na celé čáře. Jak málo člověku stačí ke štěstí - připadala jsem si bez prstu v jeho puse jako vězeň, kterého pustí na svobodu....
, ta úleva!!!
u druhého jsem ty obyčejné měla koupené už před porodem a taky chtěl a chce jedině tento, problém je, že takové ty velké "bambule" jsou teď těžko k sehnání, nějak změnili výrobu či co....
postupem času měli oba jenom na spaní, přes den nebo na prochajdu jsem je nedávala a dobrý.
Ale je možné, že si tvoje holčička nezvykne na žádný dudlík, halt se to stává, znám případ, že kamarádky chlapeček taky žádný nechtěl, jenom prso do pusy a kojí ho stále, v prosinci mu budou 3 roky a ona se vrací do práce a malý do školky, tak taky neví, jak ho odstavit, nezbyde asi nic jiného, než halt prostě prso nedat....
Držím palce a vydržet!
Odpovědět