21.8.2009 8:25:46 Simeona a 3
Re: Ergo vs. Manduca
Tak já si taky pořídila Mobyho a zase ho prodala. Malá v kolíbce nechtěla být ani náhodou, lhostejno jestli jsem ji tam dala vyspinkanou nebo unavenou, následoval mega řev. Pořídila jsem Manducu-většina obchodů tě nechá si ji vyzkoušet, zaplatíš jako normálně, ale do 2 týdnů např. ji můžeš vrátit, strhnou ti cca 200 za onošení, jako půjčovné. Doporučuju vyzkoušet.
Manduca se mi líbí protože můžeš nosit i malé mimi, cca od měsíce i vertikálně, protože má všitou novorozeneckou vložku - užší pruh látky mezi nožičkama. A dá se prodloužit zádová opěrka, což jsem na začátku využívala jako oporu hlavičky. Vadí mi že bederní pás není rovný, ale uprostřed rozšířený směrem dolů, překáží mi to při sezení když mám malou na břiše a vadí mi i když jsem ji zkusila dát na záda.
Jo a v Manduce se malé teda líbí od prvního pokusu moc, krásně tam usíná, když je vzhůru tak kouká...
Ergo jsem nezkoušela, dá se do něj novorozenecká vložka dokoupit, ale mimi se v něm pak nosí v kolíbce, ne vertikálně.
Taky jsme měli čtyřkiláčka, malá byla krásně pevná už od narození a hlavičku taky držela sama prakticky hned, jinak bych ji asi tak brzo necpala do vertikálního nosítka, syn měl hlavičku gramlavou, ten by v tom nemohl být ještě ve 3 měsících.
Odpovědět