22.8.2009 22:34:50 Alice
Re: Ustály jste nevěru partnera?
Nevěrníci mají podle mne jeden zásadní problém: Já bych i chápala, že on VÍ, že to byla jen epizoda, že se OPRAVDU ROZHODNUL, že zůstane se mnou a ví, proč chce zůstat. Má dobrá předsevzetí a chce za tím vším udělat tlustou čáru. Ale ten problém je v tom, že si NEUVĚDOMUJE, že JÁ NEVÍM, že to byla jen epizoda, nevím, že se OPRAVDU ROZHODNUL, že zůstane se mnou, že přešlápnul. Že má dobrá předsevzetí a chce za tím vším udělat tlustou čáru. Pokud on o tom nemluví a není ochoten mne v mé nejistotě a zrazené důvěře o tom opakovaně (nikoli donekonečna) ubezpečit, pak se "nový" vztah špatně navazuje. Kolikrát byla vypjatá hádka a stačilo by, aby řekl: "Hoď to za hlavu, jsem s Tebou, protože s Tebou chci být". Místo toho říkal "Zase to vytahuješ?". To je potom těžké.
Já mu to nakonec takto vysvětlila a po čase nějak vyplynulo, že se začnu topit v nějakých pochybnostech a on se ptá, co se děje, tak odpovídám, že "zase přišli ďasíci". Pak už jen stačí, aby mne objal. Chce to čas, jak kdosi psal, ale jizva zůstává.
Odpovědět