5.9.2009 8:49:57 Kohnova
Re: Pro Kohnovou
Stano, ja si trochu pripadam jako Jeckyl-Hyde, protoze na PD tu tepu nesvary ceskeho porodnictvi a vubec se snazim bysvetlit, ze medicina neni cirkev svata nedoknutelna, ale s psychiatrii mam lepsi zkusenosti nez ty. Byt ti verim, zalezi kde jsi lezela, leckde by poskytovana zaslozila zhruba stejne intenzivni rformu jako porodnice.
Nejde to rozebirat podrobne, z toho, jak to popisujes, ve tvem pripade byla evidentne zanedbana psychoterapie, ktera je minmalne stejne dulezita jako medikace, ne-li vic. To, co ti lecitelka poskytla, nebylo nic nadpozemskeho, bylo to -zejednodusim- vrele lidske slovo, nbo se taky driv nekdy rikalo "duchovni utecha". Je velmi smutne, ze tohle dost doktoru nechape, je to strasne mocna leciva sila. Ze jsi za to z vdecnosti neco pani dala, to je dost pochopitelne a ze si to pani vzala, je ciste jeji soukroma vec. Myslim, ze to je neco jineho nez system "pomohu vam v ramci techto hodinovych sazeb". Na otazku, proc takhle muzou doktori a samani ne je moje osobni odpoved ta, ze doktori jsou v principu kvalifikovani, samani jsou v principu podvodnici. Skutecny saman je fakt maximalne skromnej clovek bez podnikatelskho streva. Pokud ma tak silnou moc, ze se u nej cely den netrhnou dvere a nemel by jinak co jist, tak prijme dbrovolne darovanou podporu, to ja zase neco jineho, ale vsimni si, ze i kdyz to tak je, ten clovek si bere je to, co doopravdy potrebuje a ani n navic.
Ja v tom vidim fakt zasadni rozdil.
Odpovědět