19.9.2009 12:41:33 wer
Re: svátost smíření
Normálně přijdeš,pozdravíš,kněz tě přivítá a řekne přibližně toto: ...ať ti pán pomůže vyznat hříchy ve jménu Ježíše Krista...když dělá kříž uděláš ho taky.Pak je prostor abys mluvila ty.Prostě říkáš svoje hříchy, duchovní problém...to s čím tam jdeš, možná bude kněz dávat doplňující otázky a vznikne rozhovor, nebo bude jenom poslouchat,někdy třeba i zavře oči,pak je dobré dát nějak na jevo že jsi s monologem skončila,pak mluví kněz,nakonec řekne ať vzbudíš lítost,jsou na to nejaké "formule"můžeš si je najít v kancionálu,nebo zpovědním zrcadle,ale není to nutné,můžeš mluvit úplně normáoně svými slovy, já "formule" nepoužívám,většinou říkák jenom"Ježíši,smiluj se nademnou" nebo " Ježíši odpusť mi"Můžeš taky říct že nevíš jak,a kněz ti řekne větu kterou zopakuješ.Pak vztáhne ruce nad tvou hlavu a dá ti rozhřešení,požehnání, kříž zase děláš zároveň s knězem ...a pak už jenom nashledanou a hotovo
(Já bych určitě řekla že jsem u zpovědi poprvé a když narazíš na dobrého kněze už tě tou svátostí smíření nejak provede.)
přeju ti hodně odhodlání,důvěry, Boží pomoci a dobrého zpovědníka
Odpovědět