Re: Pozor na nošení dětí v šátku?!!
Veveruško, já když vidím jak mají některé maminky dítě v šátku uvázané, tak je docela klidně možné, že jejich děti mají pak problémy. Můj syn v šátku spal a transportoval se, což se v prvních týdnech překrývalo. Já nosila syna od narození cca 10 hod. denně. Do třech měsíců se nošení upravilo na cca 6 hod. denně a teď v roce je to zhruba 3-4 hod. denně. Fyzioterapeut ho neviděl, já ani pediatr jsme nezjistili žádné vady jeho vývoje. Nikdo snad nenosí dítě nepřetržitě 24 hod. denně v poloze plodu, ne? Každý dítě vyndává, přebaluje, kojí, hraje si s ním, postupem času nosí v jiných polohách. Že je to všechno drahé s tím se dá souhlasit. Šikulky si ovšem poradí i za méně peněz a kdo nosí výlučně tak zase třeba ušetří za kočárek...... To s těmi kyčlemi (poměr těla matky nebo silnějšího otce a dítěte) mi ovšem taky svého času vrtal hlavou. Nicméně malinké dítě se obvykle nosí v žabičce a nikoliv s nohama kolem těla nosiče. To až později právě podle velikosti dítěte a jeho schopností..... Buď jak buď nechci se přít, ale já jsem ráda, že jsem nosila/nosím. Zatím jsem neshledala žádná negativa, pokud někdy na nějaké příjdu, podělím se o ně.
Odpovědět