20.10.2009 15:56:43 Orion
Re: Brýle - jak přesvědčit předpuberťačku?
Máte asi i štěstí na paní doktorku. Jelikož my od tří let navštěvujeme oční, víme, že dcera má oční vadu (nevidí do blízka). Ve školce to bylo OK, tam brýle nepotřebovla, velice málo činností ji zatěžovalo. Na kontrole jsme byly opět v srpnu a paní doktorka naznala, že se teprve s brýlemi uvidí, v té době měla dcera 0,5 dipotrie na obou očích. Jenomže po 14 dnech školy začala chodit uplakaná, že jí bolí očička a hlavička, nemohla se trefit na řádek. Hned jsem tedy volala na oční, aby nás objednali. Problém 1.: Objednat nás chtěli až za měsíc, a tak jsme jim tam naklusaly bez objednání, vzali nás po dvou hodinách v čekárně.
Problém 2.: Paní doktorka nám evidentně nevěřila a snad si myslela, že chci pro dceru módní doplněk. Problém 3.: Po rozkapání oček nám přibilo 0,5 dipotrie = 1 dipotrie na každém oku( vím, že při rozkapání je to o něco více než bez rozkapání, ale 0,5 je moc). A to i přes ujišťování v srpnu, že se jí vada zhoršit nemůže. Brýle nakonec máme, dcerce sluší a ona je spokojená, protože vidí. Jen mě mrzí, že jsem na brýlích netrvla už v létě, mohlo být těch dioptrií méně. A ve škole? Spolužák se Katky zeptal proč nosí brýle a ona mu odpověděla : Protože španě vidím troubo. Na hloupou otázku hloupá odpověď.
Tím chci říci, že pokud Vaše dcera skutečně pocítí handicap toho, že navidí, brýle jí potom jistě nebudou vadit.
Odpovědět