2.11.2009 15:19:25 helena + veverčátka
Re: Velikost botiček
To jsme řešili před týdnem. Kupovala jsem podzimní. Dcera má bačkorky 19 akorát, byli jsme v 5 obchodech bez táty - horor, pořád někam běhala, nechtěla zkoušet, ale nakonec mám dobrý pocit z těch, co jsme koupili. Jsou to 21, ale při vyndání výstelky zbývá cca 1cm v nožičce s teplou ponožkou, tudíž až bude mít punčocháčky a tu ponožku, bude to akorát.
Prodavačky neporadily nikde!!! Ale u Bati měli měrku na vnitřek boty a ve zdravotnické obuvi nám doporučila dát palec za patu
- ať jsem vzala jakékoliv boty, tak jsem tam ten palec vždy narvala! No a v další obuvi nám nabídly 23 a paní přesvědčovala, že ještě budu za větší ráda
! Takže jsem se spolehla na porovnání vzhledu bot ku vzhledu k dítěti, tj, jestli nevypadají moc veliké či malé, pak jak v nich chodí a hlavně běhá (jestli nezakopává a jestli v nich nepláče) a na omačkání ze všech stran. Dcera má ještě vyšší nárt a širší nožičku u palce, takže jí každé botky nejsou i když císelně odpovídají.
Vyndat výstelku nás napadlo až doma - no pro příště. Výstelka je pevná, takže se i přes vyndavání určitě nikam posouvat nebude - doufám, uvidím.
Jinak první botky jsem koupila o hodně větší, nožička necelých 18 a boty na ven 20 a bylo vidět, že jí jsou větší - dost zakopávala, jakoby se v nich kolíbala a tak jsme pak koupili 19 sandálky - stejně přišly teplejší dny, tak to nevadilo a nestály moc. Ale tím, že jsem udělala tu zkušenost už vím, jak vypadá dítě, co chodí v příliš velkých botičkách.
Odpovědět