8.11.2009 0:50:20 štěpánka
Re: Jaký je váš názor na poplatky u doktora?
Janino,
myslíš že nevím, že poplatky v nemocnici jsou jiná kapitola než nemocenská? Jasně že vím, jenže když se ti to jaksi sejde v jedné peněžence, tak to trošku souvisí, ne? Bohužel ne každý je tak šikovný, aby si na ten katastrofický scénář předem našetřil (myslím to, že je na nemocenské bez výplaty).
Rozdíl mezi cenou jídla v kantýně na služebce a popl. v nemocnici je právě v tom, že když jsi na služebce, tak máš plat a diety, když jsi v nemocnici, nemáš ani plat, jen část - nemocenskou.
Jinak souhlasím s tím, že srovávat ČR a Něm. nelze. Nemám přehled o německých cenách ani platech a Ty zase asi o českých, když tu nežiješ. S tím jsi ale začala Ty, s výší poplatků. Chtěla jsem Ti jen těmi čísly ukázat, že v Čr zaplatíš popl. na lékaře více než než v Něm (podle tvých informací, já nevím, jak to tam je)v absolutním čísle i v poměru k platu. Navíc se do limitu část plateb vůbec nezapočítává. A ty 4 % limit to se počítá z měsíční nebo z roční mzdy?
Až na tu poslední otázku (zajímá mě jak se to počítá - u nás ten limit na příjmu nezáleží, což mi vadí - chudí, bohatí, mladí, staří, limit mají stejný) je asi další diskuse zbytečná...
Odpovědět