Re: Štěňátko
Andreo máme doma týden štěně zlatého retrívra.
Krmíme Purina Proplan a vyjde nás to levněji než Acana (tu jsme dávali minulému pejskovi), protože se jí dává méně. Navíc jsem na internetu sehnala cenu o 400,- na 15kg méně než v blízkém obchodě. Krmila bych něčím lepším než Pedigree aspoň první půlrok, protože jsem zrovna včera četla, že velcí psi nejvíce vyrostou v prvních 6 měsících a to prý na výživě záleží nejvíce, potom je to méně důležité. Náš (8 týdnů) žere 3x denně granule (60g) a 2x denně jogurt s tvarohem, má 6,7kg.
Co se týče čůrání máme domek se zahradou, první dny jsme běhali na zahradu co 15 minut, ale už od 3. noci chodí za noc 1x. Ale přes den je louží doma dost, snažíme se už chodit až ven, nechci, aby všechno dělal na zahradě, jsem zvědavá, jestli to pochopí. S minulým pejskem jsme se stěhovali do domku z bytu a nikdy na zahradě nic neudělal, až venku. Taky mi připadá, že když jsme byli v bytě, naučil se pejsek dřív nedělat loužičky doma, chodila jsem s ním vždy po spaní a jídle.
Trochu máme potíž s procházkama, všeho se bojí, věčně sedí a kňučí, ale každým dnem se to lepší. Ale dělám procházku do 1km maximálně a přijde domů vyřízený a hned spí. Chodíme tak 6x procházka a mezi tím lítá na zahradě.
Odpovědět