8.12.2009 13:33:58 zerat
Re: linecké cukroví
Já už tuším 3. rok peču tzv. "Linecké koláčky" z časopisu Gurmán. Mám s recepty z tohoto časáku nejlepší zkušenosti.
140g změklého másla(nebo Hery)
210g hl. mouky 00
70 g moučkového cukru
2 žloutky
1 balíček vanilk. cukru (pravé vanilky)
nastrouhanou kůru z půlky citronu
rybízovou marmeládu.
1. máslo utřete s cukrem a žloutky do pěny. Přidejte mouku, vanilk.cukr, citronovou kůru a vypracujeme vláčné těsto. Na několik hodin dát odležet v chladu.
2. Na válu posypaném moukou uválejte těsto na tenký plát (2-3 mm silný). Formičkami vykrajujte tvary. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečte cca 10 minut při teplotě 200°C (v horkovzdušné cca 8 minut při 180°C).
Mám silikonový vál, podsypávám a taky se trhá, ale vykrojené tvary příp. podebírám příbor. nožem a jde to
, ale je to proto, že ho rozvaluju většinou v ne moc ztuhlém stavu -vyhovuje mi to tak víc
Nicméně chuťově je fakt bezkonkurenční a jak jsem psala v jiném tématu,- tohle mi ve velkém láduje i manžel, který linecké nerad
Odpovědět