Re: linecké cukroví
Poměr mouka :tuk : cukr má být 3:2:1,cukru stačí míň.1 žloutek,vanilka,citronová kůra.
Těsto uplácat rychle a nechat odpočinout.Já si obvykle všchny těsta lineckého typu zadělám najednou o víkendu a v týdnu postupně peču,protože se se samotným pečením neudělá takový čurbes jako se zaděláváním.
Lepší podsypat víc,než roztrhané tvary.
Hlavně musí těsto zůstat z lednice mírně studené,jak dojde na pokojovou teplotu,tak už je moc měkké a nedá se s ním pracovat.
Ještě jeden tip:vykrajovátka pomoučnit.Když jsou moc členitá,tak malé plošky těsta uvíznou ve vykrajovátku a utrhnou se.Mám připravenou malou hromádku mouky vedle těsta a před každým vykrojením si v ní řeznou stranu "namočím".
Odpovědět