25.12.2009 21:44:58 .vlad.
Re: Císařský řez - epidurál nebo celková narkoza?
Měla jsem 2 SC, oba v epidurální anestezii se zavedeným katetrem pro tlumení pooperačních bolestí, byla to velká úleva. Pokud nemáš fobii z operace je naopak fajn, že můžeš "být u toho", když se dítě narodí. Pokud je vše vpořádku, mohou ti ho na sále i přiložit k prsu. Pokud srovnám celkou anestezii a epidurál nebo spinál, tak matky bez celkové anestezie jsou fit mnohem dřívě (vlastní zkušenost a také jsem bývalý anesteziolog). Moje preference u plánovaného SC: 1.epidurál - pokud možno s kakterem, ne jednorázová aplikace 2.spinál (mírně větší riziko postpunkčních bolestí hlavy u mladších pacientek) 3.celková anestezie (delší doba zotavení, bez kontaktu s dítětem, nutnost intubace atd...) Ale nakonec bych si vybrala to, co preferuje konkrétní anesteziolog, který bude u operace, protože to umí nejlépe a minimalizuje se tak riziko chyby

Ohledně pocitů týkajících se dětí jsem to měla stejně. Ale dnes mám někdy až výčitky vůči starší dceři, že jsem ji jako miminko nemilovala tak moc, jako syna. A taky mi přišlo nepředstavitelné. Neboj, to se srovná

.
Odpovědět