1.U dcery jsem měla při používání látkovek stále tendenci zjišťovat, jestli není počůraná...pořád jsem ji třeba po půlhodině kontrolovala, měla jsem strach, aby se mi neoprudila (byla letní vedra), což mě stálo mnoho času. jak může tedy dlouho zůstat dítě v mokré látkovce, abych ho nemusela co chvilku rozbalovat a kontrolovat? Mám strach, že se mi počůrá třeba hned po přebalení a pak bude 2-3 hodiny v mokru? Když tedy dáte děcku látkovku, za jak dlouho tam nakukujete, jestli není počůrané?
Tohle dost záleží na právě použitém pracím prášku, citlivosti dítěte (třeba větší při růstu zubů) a tak). Ale v normálním stavu není potřeba nic kontrolovat, děti (látkuju už třetí) přebaluju tak po 1-3 hodinách (podle spaní), v noci nepřebaluju vůbec (čili asi tak 12hodin v mokré látce). Opruzení se nekoná. Takže to asi bude potřeba vyzkoušet
2.Doporučujete bambusové vkládačky. Někde jsem četla, že si látkařky šijí vkládací plínky třeba z ikeáckých froté bavlněných ručníků. Je to srovnatelné? Má toto froté také podobnou sací schopnost třeba při použití na noc?
To co se tu doporučuje, jsou vložky z bambusového flauše, mají podobnou vlastnost jako savé jádro v jednorázovkách. Jsou megasavé a tekutinu nepustí ven (nejdou ždímat). Froté je froté, využívá větší plochy k sání, absorbuje na stejné ploše víc kapaliny než hladká látka, ale stejné to rozhodně není. Ale bambusové vlákno je o dost savěhjší než bavlněné, takže vložka z bambusového froté je lepší než nic (nebo než bavlněná, že )
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.