4.2.2010 9:47:18 Majákova
Kvalitní šunka
V pořadu "Jste to, co jíte" používala dr. často termín "kvalitní" šunka. Nikdy nevysvětlila, co se pod tímto pojmem skrývá. Podle čeho vybrat v obchodě kvalitní šunku? Včera v Pořadu Sama doma vysvetlovali, že existují 3 kategorie šunek: standard, výběrová a nejvyšší kvality. Čím se liší? Kolik by měla kvalitní šunka obsahovat % masa? Vyrábí se i šunka bez konzervantů a éček? S malým obsahem soli?
Včera v pořadu vysvětlovali, že ani děstské šunky nejsou dobré. Jiné uzeniny vůbec nekupujeme, semtam koupím právě jen šunku. Cena nerozhoduje, protože ji kupujeme opravdu málo. Jak tedy vybrat tu kvalitní?
Budu moc ráda za konkrétní tipy na výrobky/výrobce.
Odpovědět