18.2.2010 11:55:14 Gerberka1
Velkou roli hraje taky příjmení
Ahoj,
můj první syn se jmenuje stejně jako manžel.
Chci říct, že při výběru jména taky velkou roli hraje příjmení. My máme příjmení složené ze 3 písmen (tj. mužská varianta příjmení), navíc ze souhlásek, a ten, kdo k tomu vymyslel jméno Jindřich, byl geniální
. Prostě jsme u prvního syna nic lepšího nevymysleli, i když by se hodila i jiná jména, př. Richard, Martin, Tomáš, Jakub, Marek....ale to jsou tisíckrát omílaná jména a navíc x-krát v rodině, a Jindřich je opravdu jeden jediný, takže proto jsme se tak rozhodli, nelituju, těch důvodů je vždycky víc....zkušenosti s poštou ještě nemáme, v květnu mu bude teprve 10.
Když jsem byla těhotná podruhé, tak to bylo úplně jasný - holčička by byla pojemnovaná určitě po mě a na chlapečka vymyslela jméno moje mamka - Bedřich a nám se to tak zalíbilo, že jsme mu ho dali, je to hodně podobné jako ten Jindřich a hlavně - pro mě nejdůležitější kritérium - není to jméno, které je na žebříčku top 10 nejdávanějších jmen. Když jsem byla v porodnici, tak tam se mnou byli 4 Janové, 3 Kateřiny, 3 Jakubové....a my jsme byli jediní, až se na nás chodili dívat, jaké hezké jméno jsme dali my
Nevím...., je to věc názoru - někomu se to líbí, někomu ne...dávat jména po rodičích. Ale řekla bych po důkladném prozkoumávání kalendářů se jménama, že všeobecně jsou víc přizpůsobivější dívčí jména než chlapecká - i ta neobvyklá.
Jménum zdar!!! A stejně jsou všechna hezká a pasující, když se hezky říkají
Odpovědět