18.2.2010 13:49:49 Hana
Re: Znáte nějaké fígle, jak znepříjemnit život otci a jeho milence?
jak znepříjemnit to nevím. Ale u nás je něco podobného. Už jsem tu o tom psala. Otec 62 si našel před dvěma lety milenku, před rokem jsem se o tom dozvěděla, před rokem začalo doma peklo. Otec to tu bral jako levný hotel, on si bude dělat co chce, chodit kam chce, peníze dávat kam chce, doma bude postaráno, vypráno, navařeno a on čas od času mámu seřve aby měl klid. Když máma vypěnila (ona ji jinak moc hodná, klidná, dá se na ní dříví sekat, rodina pro ni byla vždy na prvním místě), tak táta - ačkoli na nás vždy řval kvůli každé kravině, tak najednou neřval, jen se vyzývavě dívala a říkal tak se se mnou rozveď, tak mě vyhoď. Půl roku jsem řešila, co dál, říct to mámě nebo neříct. Situace byla tak neúnostná, že jsem jí to řekla. Dalšího půl roku máma doufala, že to skončí (milence je nyní 28 a je o dost mladší než já). Vyvrcholilo to tím, že táta začal mámu schazovat před lidma. Ona řekla dost, rozvedeme se. Nejdřív na to kývnul, pak zjistil, že to nebude takové jak si představoval. Nicméně je odstěhovaný, rozvádějí se dohodou. Sice má spoustu keců k různým věcem, ale najednou je máma klidná, nestresuje se, sama říká, že jí je líp bez něj. On si vybral, jemu to vyhovuje, dělá si co chce a konečně se nemusí nikomu jinému než milence věnovat - i když tam to také už asi není tak moc žhavé.Víc jak měsíc neviděl nás ani vnoučata a jak je vidět, moc mu to nevadí. Mamka se rozhodla pro klid, nechtěla dělat nikomu služku a dívat se jak z ní táta dělá před lidma vola. U vás to bude horší o to, že je to jiné město. U nás je to prakticky lepší. Táta najednou zjistil, že mu chlapi neklepou na ramena, ty jsi frajer. Ale spíš si klepou na hlavu. Spousta lidí mu to vyčetla a spousta lidí je na straně mámy. Ona sama čas od času brečí, že má zničený život, ale já jí vysvětluju, že to není pravda, že má nás, vnoučata a že jí vždycky pomůžeme. Dej to znát tvojí mamce taky, podrž ji a zeptej se jí na co by říkala na rozvod. Moje o tom zpočátku nechtěla ani slyšet, ale pak sama řekla dost. Prý nebude teď čekat aby za 15 let mu utírala zadek po tom všem.
Odpovědět