12.3.2010 21:39:57 Líza
Re: Ako vysvetliť 7ročnej dcére, čo je to sex?
Terezo, u nich je to hormonální záležitost a se sexem to souvisí, na tom jim právě můžeš ukázat, že v tom vzrušení jim penis udělá právě tohle - to, co jim jinak dělá většinou každý ráno.
Nevím, měla jsem velmi prudérní rodiče, kteří se vyhýbali tomu, cokoli mi říct, a výsledkem bylo, že jsem měla spoustu nadsazenejch, překroucenejch a nesprávnejch informací od starších kamarádek, byla jsem vyděšená až na půdu - a zažila jsem i to, co zmiňovala Zefýr - poučení od kohosi, že když se moc objímají a mazlí, tak je z toho miminko, a já jsem pak odmítala i sebenevinnější kontakt s kýmkoli včetně pusy od vlastní mámy, s hrůzou, že se mi narodí dítě.
Svým dcerám jsem řekla, jak to je, ještě v hlubokém předškolním věku, právě proto, aby do toho nevstupoval nějaký jejich stud a aby měly pravdivé informace, ne ty hrůzy, co se pak vyprávěj mezi dětma ve třídě na základce. Rozhodně z toho neměly trauma, naopak jsou dodnes schopný se mě na některý věci okolo toho chodit ptát a nemáme problém spolu o tom mluvit. Myslím, že to je do budoucna docela dobrá investice, a pokud stojí jen tolik, že člověk přemůže vlastní stud, tak to je docela nízká cena.
Odpovědět