21.4.2010 10:20:07 Petr, 2ks dcer 1ks syna
Re: Pískoviště a písek do něj
Resil jsem to pred rokem.
Nakonec jsem po dlouhe uvaze koupil za par korun (asi pul tuny do stovky) pisek z piskovny Brno Cernovice.
Mame v okoli Brna dve velke piskovny Bratcice a Cernovice. Cernovicky ma vyssi obsah jilu - takze vic spini (spina se da normalne vyprat, jenom na ponozkach muzou zustat fleky), ale zato se z nej lip delaji babovicky, a o to jde.
Do piskovny se da v klidu dojet normalnim osobakem s vozikem (ale nejezdete predtim do mycky), vemte s sebou dite je to docela adventure :), projizdi se takovou velkou louzi, ktera odplavuje pisek z pneumatik. Mrknete s malym na projizdejici nakladaky - detska fantasie :). Pisek si naberete lopatou z nekolikametrove hromady, kterou jednou za cas doplnuji navezenim z tezby. Turisticka znacka tam nevede, tak jsem se nejakeho procurani pejsky a lidmi nebal - je to provoz, ne vyletni misto. Pisek se tezi z vrstvy o mocnosti 12m, takze zdravotni zavadnost taky nehrozi. Pred tezbou tam nebyla zastavba - overeno na historickych mapach, takze ani prumyslove znecisteni.
Zaplatite na pokladne nedaleko hromady.
Za par korun hodne muziky
Odpovědět