Kam v Praze jet, když ve vaší porodnici malují?
Tak mě tu inspirovalo akuální téma registrace v pražských porodnicích. Už mám za sebou jednu špatnou zkušenost s nočními přejezdy mezi porodnicemi, když mě před dvěma lety odmítli přijmout na Bulovce (a údajně i kdekoli jinde v Praze) kvůli totálnímu stop stavu. Nakonec jsem rodila v malé porodnici mimo Prahu, kde mi vytelefonovali z Bulovky přijetí, kam jsme z Bulovky odeslání odjeli poslušně v noci naším vlastním autem, a kde jsem předtím v životě nebyla. Dál bohužel nemůžu napsat nic pěkného, tudíž svůj komentář omezím na prosté: naše matky to měly ve sterilních 70. letech opravdu těžké, škoda že v dnešní době lze ještě někde zažít doznívající echo a škoda, že to potkalo právě mě.
Teď jsem registrovaná v Podolí, jak mi doporučila moje lékařka, protože čekám dvojčata. Doufala jsem, že v porodnici s větší kapacitou mě snad podruhé taková smůla nepotká, ale momenálně jsem v šíleném stavu, protože jsem v 35tt (u dvojčat člověk neví dne ani hodiny) a v Podolí příští týden malují.
Co mám tedy dělat "přijde-li to na mě" zrovna příští týden? Prosím, pokud někdo máte konkrétní zkušenost, poraďte. Mám vůbec jezdit do Podolí nebo se rovnou snažit uplacírovat jinde? Zítra jdu do poradny, pochopitelně se zeptám, ale ráda bych znala i váš názor, nebo líp, vaši zkušenost.
Moc díky všem.
Odpovědět