19.7.2010 18:00:02 Limai
Školní potřeby pro prvňáka
Dneska jsem dceři nakupovala podle seznamu obdrženého ve škole školní potřeby,a zjistila jsem že u některých jsem docela bezradná.Tak např.pastelky.Pastelek je velice velký výběr a jelikož dcera má velmi špatnou grafomotoriku,předpokládám že by asi pro ni byly vhodné pastelky trojhranné.Ovšem jakou sílu pastelek pro prvňáka s potížemi grafomotoriky,když mají od úplně slabých až po mega silné?A za druhé mi dcera o nějakých trojhranných říkala,že je měli ve školce a že se jim pořád lámaly tuhy.Za další jsou některý ty silný pastelky tak silný,že se nevejdou do oček v penále.Tak to asi bude praktické koupit pouzdro na pastelky?
Za druhé např.desky na sešity.Desky na sešity mají v různých velikostech a různých provedeních.Jaké jsou ovšem nejpraktičtější a jakou velikost koupit taky nevím,protože nevím zda je to pouze na malé sešity A 5 a stačí malý formát desek,nebo zda bude potřeba do nich dávat i nějaké pracovní velké sešity,třeba A4.Takže jsem tak dlouho prohlížela až jsem nekoupila desky žádné.
Voskovky.No tak voskovky u nás mají všude takové ty klasické slabé a jak pamatuji,voskovky se velmi lámou.Nevíte někdo třeba o nějakých mega silných voskovkách,abych nemusela každý měsíc kupovat nové?
Lepidlo-my jsme ve škole kdysi dávno používali tu klasickou pastu v tubě,už ani nevím jak se to jmenovalo,pouze vím že se vždycky používáním na krajích přelámal ten plech a to pak lepidlo lezlo ven deseti dírama.Takže lepidlo spíše v lahvičce s aplikátorem?Které lepidlo dobře lepí?
Zřejmě někomu přijdou dotazy hloupé ale fakt nemám se školními potřebami žádné zkušenosti,co by bylo nejvhodnější,a dát třeba tři kila za pastelky a jiné potřeby,a pak zjistit že jsou úplně blbý a musím koupit jiný,nebo zjistit že koupené lepidlo nelepí,to se mi fakt nechce.Proto prosím maminky aby se podělily o zkušenosti se školními potřebami-nemusí to být pouze zde vyjmenované,ale jakékoli.
Odpovědět