My dárky nedáváme - děláme den podle přání dítěte, čili zatim různý vejlety typu Dinopark, aquapark apod. - na takovýhle atrakce ani jindy během roku nejezdíme. Letos uvažujem o mistrovství ČR na in-linech, co se bude konat nedaleko, ještě nevim jistě...
Dárky od babiček, pokud zrovna nějaký jsou, tak kluci berou co je, a když nejsou, tak neřeší vůbec. Je jim 9 a 7 a půl.
Co se týká cen kroužků, škol v přírodě apod., tak si myslim, že cenu znají a vědí, že to není samozřejmost - nějak to asi vyplynulo samo. U kroužků hlavně díky tomu, že si můžou sami vybrat, kam budou chodit, ale když už někam nastoupí, tak chci, aby tam fakt chodili i proto, že to stálo peníze a já je nehodlám vyhodit oknem. Podobně letos proběhla diskuse ohledně tábora - nebyli si furt jisti, jestli chtějí jet, pak se to zaplatilo a pak jeden začal frfňat, že tam nechce a slyšela jsem, jak druhej mu odpovídá, že to ale stálo peníze a že i kdyby nám je vrátili, tak ne všechny, a že tudíž si to měl rozmyslet dřív, protože teď už je to zaplacený a nevratný... (podotýkám, že tábor právě probíhá už druhej tejden a klukům se tam líbí) - úplně jsem slyšela sebe a manžela
Asi je to taky tim, že my si fakt nemůžem dovolit cokoli kdykoli, takže třeba o kole se nějakej čas mluvilo, než jsme ho koupili (navíc je bazarový, což děti už vůbec neřeší - jsou prstě rády, že vůbec nějaký je), a tak to je se všim.